DERSİMİZ BELEDİYECİLİK

Etimesgut Belediye Meclisi’nin koltuklarına bu kez ilköğretim öğrencileri oturdu. Yaklaşık 100 öğrencinin eğitim amaçlı ziyaretini kabul eden Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, makamı dar gelince öğrencilerle Meclis salonunda görüştü. Demirel, öğrencilere yerel yönetimler dersi verdi, çocukların sorularını cevapladı. Başkan Demirel,“En büyük vaadim dürüstlük oldu. Siz de her zaman dürüst olun. Dürüstlükten çok şey kazanırsınız” dedi.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Özel Sınav Koleji 4. sınıf öğrencilerinin Sosyal Bilgiler Dersi ‘Yerel Yönetimler’ konulu sorularını cevapladı. Demirel, Belediye Meclis Salonu’nda 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen bilgilendirme eğitiminde, belediyeciliği, Etimesgut Belediyesi’nin çalışmaları ile yerel yönetimlerin görev ve sorumluluklarını anlattı.

HİZMETLERİ ANLATTI
Başkan Demirel, bir öğrencinin belediye çalışmalarıyla ilgili sorusunu; “İlçemize her alanda önemli hizmetler yaptık. Türk Beyleri Kent Meydanı’nı, Kent Konseyi Binası’nı, Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’ni, Atakent Sosyal Tesisleri’ni, Göktürk Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi’ni, Ziya Gökalp Tesisleri’ni, emekli evlerini, kreş ve etüt merkezlerini, 250 park ve yeşil alanı ilçemize kazandırdık” şeklinde cevapladı.

EN ÖNEMLİ YATIRIM
“En önemli hizmetiniz nedir” sorusuna; “Sizler için diktiğimiz fidanlar” karşılığını veren Demirel, “Sizlerin daha güzel bir çevrede büyümeniz için yeşil alanlarımızı artırıyoruz. Her yıl binlerce fidan dikiyoruz. Çevremizi korumak, diktiğimiz fidanlara bakmak da sizin göreviniz” dedi.

EN BÜYÜK VAADİM DÜRÜSTLÜK
Öğrenciler Demirel’e; ‘En büyük vaadiniz neydi” sorusunu yöneltti. Demirel, “En büyük vaadim dürüstlüktü. Ne yaparsam yapayım, hemşehrilerime karşı her zaman dürüst davrandım. Yapamayacağım hiçbir sözü vermedim. Verdiğim sözleri de yerine getirdim. Halkımız da bu dürüstlüğümüzün karşılığında bizi 3 dönemdir bu göreve layık görüyor. Siz de her zaman dürüst olun. Dürüstlükten çok şey kazanırsınız” cevabını verdi.

Etimesgut’un gelişimi ile ilgili de öğrencileri bilgilendiren Demirel, Etimesgut’un 500 bini aşan nüfusuyla Ankara’nın en büyük ilçelerinden birisi olduğunu söyledi. Öğrencilerin sorularının ardından Demirel de öğrencilere sorular sorarak onlarla sohbet etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.