Ak Partili başkan adayından ‘kes-yapıştır’

Denizli’de ‘internetten indirdiniz’ iddiası

DENİZLİ CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, Denizli Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan’ın, daha önce başka şehirlerde hayata geçirilen projelerden bazılarını internetten indirerek, vaat ettiği 222 projesi arasında soktuğunu iddia etti. Çavuşoğlu, “Öyle çalarak belediyecilik olmaz. Halkı kandırmak için her türlü numarayı çekmekten çekinmeyenlerin bu sefer yaptıklarının adı, önceki yaptıklarının üzerine tüy dikmektir” dedi.

İŞTE O PROJELERDEN BAZILARI
d-o

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın kendi projesi olarak açıkladığı 40 bin kişilik stadyum projesinde Orlando City Stadı’ndan, Üçgen’e dönerli kavşak projesinin Çin’den kopya edildiğini, Sarıyer Belediyesi Sağlık Ocağı’nın Gültepe Sağlık Ocağı’na dönüştürüldüğünü ileri süren Nuri Çavuşoğlu, şunları söyledi:

d-1
“Öyle çalarak belediyecilik olmaz. Halkı kandırmak için her türlü numarayı çekmekten çekinmeyenlerin bu sefer yaptıklarının adı, önceki yaptıklarının üzerine tüy dikmektir. 10 yıl sizi koltuğa oturtanları aptal yerine koyarak, sağdan soldan, internetten indirdiğiniz resimleri ’Proje yaptık, hem de 222 tane’ diye yutturmaya kalkıyorsunuz. Vaat ettiklerinizden kaçını yaptınız? Buna cevap verin önce halkın önünde, ama yalana başvurmadan. Osman Zolan’ın projelerini internetten kopyalanarak hazırlandığı için Mimarlar Odası’nın toplantısına gelemedi. Yüzünüz varsa söyleyin. Sonra şu 222 tane sözde, sanal, çalıntı, indirme projenizden bahsedin ve ’Biz bunları internet sitelerinden indirmedik’ deyin. Uzmanların karşısına da çıkamadınız bu yüzden. Mimarlar Odası’na niye gelemediniz? Mimarların, mühendislerin, uzmanların karşısına ya da diğer adayların karşısına çıkamamanınız nedeni de bu değil mi?”

CHP’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan da Ak Parti’nin proje rakamlarını internetten proje indirerek bulduğunu söyledi. Zolan’ın projelerinin büyük bölümünün internetten daha önce yapılmış projelerden kopya olduğunu belirten Arslan, “Daha önce vaat edip yapamadıklarıyla yeni rakam katlandıkça katlanıyor, 222 oluyor. Sosyal medyayı yasaklamaya kalkmalarının nedenini şimdi anladık. Halkı kandırdıkları ortaya çıkmasın diye yapıyorlarmış” diyerek Zolan’ı eleştirdi.

d-2

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.