Toroslara hizmet çığ gibi büyüyor

Başkan Sözlü, “Bizimki millete hizmet aşkı.”

Adana Büyükşehir Belediyesi, 13 yıldır ihmal edilen Torosların eteklerindeki ilçelere hizmet yağdırıyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin sözlü, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Karaisalı’da düzenlediği açık hava mitingine katıldı. Başkan Sözlü, Karaisalı-Kızıldağ yolunun kayalar patlatılarak genişletildiğini belirterek, “Dağları delen Ferhat’ın aşkı Şirin içindi ama bizimki milletimize hizmet etme aşkı” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, MHP Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Uzunlular, MHP Adana milletvekili adayları, il ve ilçe kadın kolları yöneticileri, muhtarlar, belediye bürokratları ve Karaisalıların katıldığı etkinlikte konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karaisalı’nın sadece bir ilçe değil, bir coğrafyanın, bir kültürün adı olduğunu belirtti.

13 YILDIR İHMAL EDİLEN KARAİSALI’YA HİZMET İÇİN VARIZ

Etkinliğe katılan MHP Adana Milletvekili Adaylarıyla ilgili görüş belirten ve her birinin Adana’ya, Milliyetçi Hareket’e layığıyla hizmet edecek isimler olduğunu söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, “Karaisalıların desteği başarımızda önemli rol oynamıştır. İktidar 13 yıldır kayda değer tek hizmet yapmadı Karaisalı’ya. Liderimiz, Türkmen Beyimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in dediği gibi; yıllarca inanç hortumculuğu yaptılar. Bölgenin Yörük-Türkmen halkının inançlarını hortumladılar. Bizim riyakarlığımız varsa Cenab-ı Allah bizi muvaffak etmesin. Bizim hizmetlerimiz Allah’ın izniyle Karaisalı’nın bu zamana kadarki ihmal edilmişliğini, itilmişliğini, aldatılmışlığını bitirecek hizmetler olacaktır” dedi.

KAYALARI DELEREK MODERN YOL YAPIYORUZ. İMARLI YAYLA…

Karaisalı’da devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Sözlü, “Adana Karaisalı yolu gidiş geliş, toplam iki şerittir. Yani bu zamana kadar yapılan budur. Karasalı-Kızıldağ yoluna bakalım. Yetersiz ve ihtiyaca cevap vermiyordu. O da bir gidiş, bir gelişti. Biz inançla, kararlılıkla, azimle çalışıyoruz. Biz sizin güveninize layık olmak için Kızıldağ’a girdik ve kayaları dağıtarak, ezerek, patlatarak 15 metre genişliğinde, 3 şeritli, asfalt yol yapıyoruz. Dağları delen Ferhat’ın aşkı Şirin içindi ama bizimki milletimize hizmet etme aşkı. Tarihi Kadim Ramazanoğlu Yaylası’nı yeniden imar ediyoruz ve orasını da imarlı bir yayla haline getireceğiz. Suyunu güçlendiriyoruz, yolu da otoban gibi oldu. Kızıldağ Yaylası bu gidişle Adana’nın en büyük yaylası olacak. Gecekondulaşma olmasın diye imara da önem veriyoruz. Kızıldağ Yaylası cazip bir hale geliyor. Kaltak Yaylası yolunu devam ettireceğiz. Kızıldağ yolunu Pozantı’ya direkt indireceğiz.

Yolun yarıya yakınını bu yıl bitiriyoruz. İnşallah 2016’da bütün yolları bitireceğiz” diye konuştu.

KARAİSALI REFAH TOPLUMUNUN PARÇASI OLACAK

Ulaşım sorununa da çözüm bulacaklarını da ifade eden Başkan Sözlü, şöyle devam etti: “Bir büyük projemizi de paylaşmak istiyorum. Karaisalı’dan, Karaisalı’nın köylerine ulaşım problemini çüzüyoruz bu sene. 2015 yılı içinde bütün köylerin yolcularını Karaisalı’ya taşıyacağız. Karaisalı refah toplumunun bir parçası olmalıdır. İnsanlar yerinde mutlu olmalı. Köylerimiz üretime katkı koyarak milli ekonomimizi desteklemeli ve varoş kültürüne insanlarımızı teslim etmemeliyiz.”

MHP’Yİ ŞAHA KALDIRIN

Başkan Sözlü, 6 Haziran seçimleriyle ilgili de Karaisalılara seslenerek, Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy istedi. Sözlü, “13 yıldır Karaisalı’yı hortumlayanlara, sömürenlere 6 Haziran seçimlerinde oy vermeyin, inanç hortumcularına itibar etmeyin. Bizim için değil, kendiniz için Milliyetçi Hareket Partisi’ni şaha kaldırın” dedi.

ADANA’NIN AĞABEYİ HÜSEYİN SÖZLÜ

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan da, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün Karaisalı’ya verdiği öneme değinerek, şunları söyledi: “ Karaisalı-Kızıldağ yolunu 3 şeritli, 15 metre genişliğinde ve asfalt hale getiriyoruz. İnşallah 1 Haziran’da yolun hizmete girmesi için inanç ve azimle çalışıyoruz. Ayrıca 40 kilometrelik asfalt yolun ihalesi de yapıldı ve şu anda yol çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar Adanamızın ağabeyi Hüseyin Sözlü Başkanımızın Karaisalı’ya verdiği önemin kanıtı.”

Hüseyin Sözlü daha sonra, beraberindeki MHP heyetiyle halkla buluştu, esnaf zilyaretlerinde bulundu ve köylülerle bir araya geldi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.