ETİMESGUTLU ENGELLİLERİ TATİL HEYECANI SARDI

Etimesgut Belediyesi, ‘Engellileri Denizle Buluşturma Projesi’nin 9.’sunu gerçekleştirecek.

114 ENGELLİ DAHA PAZAR GÜNÜ DENİZLE BULUŞACAK
Etimesgut Belediyesi, ‘Engellileri Denizle Buluşturma Projesi’nin 9.’sunu gerçekleştirecek. Etimesgut’ta ikamet eden 114 engelli vatandaş, Antalya’nın Alanya ilçesindeki 5 yıldızlı bir tesiste tatil yapacak. Gezi ile ilgili ulaşım ve konaklama gibi bütün ihtiyaçlar, herşey dahil sistemi ile belediye tarafından karşılanacak.

DENİZ KEYFİ YAŞAYACAKLAR
Engelli vatandaşlar, Pazar günü Alanya’ya hareket edecekler. Etimesgutlu engelliler, 1 haftalık tatilleri boyunca gönüllerince eğlenecekler. Birçok engelli ilk kez denize girmenin heyecanını yaşayacak, aileler engelli yakınlarıyla birlikte keyifli zaman geçirecekler. Animasyon ve tekne gezileriyle renklenecek program, engellilerin moral ve motivasyonlarını artıracak.

ENERJİ DEPOLAYACAKLAR
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Türkiye’ye örnek bu projenin 6 yıldır başarıyla devam ettiğini belirterek, “Bu yıl da daha önce bu hizmetinden yararlanmamış olan engellilerimiz için tatil programı düzenledik. İstiyoruz ki tatile gidemeyen engellimiz kalmasın” dedi. Engelliler kadar ailelerinin de tatile, dinlenmeye ve motivasyonlarını artırmaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Demirel, “Bir engelli annesi, babası yıl boyunca gece gündüz onunla ilgileniyor, emek harcıyor. Dolayısıyla hem fiziksel hem de duygusal bir yorgunluk yaşıyor. İşte bu hizmetimiz, engelli aileleri için de moral kazanmak ve enerji depolamak için çok güzel fırsatlar oluşturuyor” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.