İstanbul İtfaiyesi “Alev Kartalı” ile yangını kontrol altına aldı

Geçtiğimiz aylarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından bizzat hizmete alınan “Alev Kartalı” ile Hadımköy’de 20.000 metrekarelik küçük ev aletlerinin depolandığı antrepo da çıkan yangına müdahale eden İstanbul İtfaiyesi, yangını kontrol adlına aldı.

Arnavutköy Hastane Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi 2 katlı içerisinden birbirine bağlantılı 10’ ar bin metrekarelik toplamda 20.000 metrekarelik küçük ev aletlerinin depolandığı antrepo da çıkan yangına İstanbul İtfaiyesi tarafından müdahale edildi.

Saat 11.18’de gelen ihbar ile olay yerine 11.22 de intikal eden Hadımköy İtfaiye Grubu yangının geniş bir alanda etkili olduğunu belirlemesi üzerine, ekipler diğer gruplardan takviye isteyerek alevlere müdahale etti. Kısa sürede olay mahaline intikal eden Hadımköy, Arnavutköy, Kıraç, Çatalca, Mimarsinan, Başakşehir, Avcılar, Bakırköy, Turgutreis, Seyrantepe, Şişli, Gaziosmanpaşa İtfaiye grupları alarma geçerek çalışmalara destek verdi.

34 araç, 112 personel ile yangın söndürme çalışmalarını yürüten İstanbul İtfaiyesi, depoda zaman zaman patlamaların meydana gelmesi ve alevlerin kısa sürede yayılması üzerine ALEV KARTALI ile yangına havadan müdahale etti. Kara birlikleri ile kısa sürede 7 sorti yapma özelliğine sahip olan yangın söndürme helikopteri ALEV KARTALI, yangının genişlemesini önleyerek yangını kontrol altına aldı.

Geçtiğimiz aylarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından bizzat hizmete alınan “Alev Kartalı” doğal afet ve yangın helikopteri; A.B.D Orman Hizmetleri, İtalya Orman Bakanlığı, Kore Orman Hizmetleri, Yunanistan, Los Angeles, Florida ve Avustralya İtfaiyeleri ile Fransa, Meksika, Kanada, Malezya’da da kullanılıyor.

Helikopter Orman yangınlarıyla mücadelede etkin kullanılabildiği gibi yüksek katlı bina yangınlarında 50 metreye kadar su veya köpük sıkabilme özelliğine sahip.

Alev Kartalı’nın Özellikleri

• Gece görüş teknolojisi ve gece uçuşu
• Yangın söndürme (Orman, Sanayi yangınları çok katlı binalar olmak üzere tüm yangınlar )
• Afetlerde kurtarma ve enkaz kaldırma
• Ağır yük taşıma ( personel, tıbbi konteynır, komuta merkezi nakli, tarımsal uygulama )
• 2 saat 15 dakika havada kalabilme, her yere konuşlanma
• 192 km hıza ulaşabilmesi
• 10.000 lt su hacimli depo
• 35 – 40 saniyede 10.000 lt su dolumu
• Yangınlarda yüksek katlı binalardan tahliye ve doğal afetlerde 30 kişi kurtarma kapasitesi
• 11.250 kg ağırlık kaldırma

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.