“BİR DESTEK, BİR UMUT” ŞENLİĞİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN İŞBİRLİĞİNDE, ÖĞRENCİLERİN ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN KORUNMASI AMACIYLA YÜRÜTÜLEN “BİR DESTEK, BİR UMUT” PROJESİNİN ŞENLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
-BÜYÜKŞEHİR’İN MEHTER TAKIMI İLE HAREKETLENEN ŞENLİKTE; ÇOCUKLARDAN OLUŞAN HALK OYUNU EKİBİ İLE HACİVAT VE KARAGÖZ’ÜN YAPTIKLARI GÖSTERİLER BEĞENİ TOPLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla yürütülen “Bir Destek, Bir Umut” projesinin ‘Okul Şenliği’ renkli görüntülere sahne oldu.
Yenimahalle Mimar Sinan Ortaokulu’nda gerçekleşen şenliğe; İlçe Kaymakamı Mustafa Dündar, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyit Ahmet Kayhan, Okul Müdürü ve öğretmenleri ile çok sayıda öğrenci aileleriyle katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan şenlik programında konuşmasına “Çocuklar hepinize Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’in selamlarını getirdim” şeklinde başlayan Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Şeker, “Büyükşehir Belediyesi olarak, yaptığımız yardımlar ve hizmetlerle Ankara’daki bütün okulların yanındayız. Bugün bu proje ile de günümüzün önemli sorunlarından biri olan zararlı alışkanlıklardan korunma konulu ‘Bir Destek, Bir Umut’ projesi ile sizinle birlikteyiz” dedi.

Büyükşehir Sosyal Hizmetler bünyesindeki eğitmen, sosyolog ve psikolog eşliğinde yapılan seminerlerin Ankara’daki okullarda devam edeceğini belirten Şeker, projeye katılan çocuklara, Büyükşehir Belediyesi’nin tatil merkezlerinin bulunduğu Akçay, Akçakoca, Kesikköprü’de tatil imkanı sağlanacağı müjdesini verdi.

-UMUT ÇOCUKLARI İLE UZUN İNCE BİR YOLCULUK
Mimar Sinan Ortaokulu bahçesinde oluşturulan şenlik alanını yağışlı havaya rağmen dolduran çocuklar, aileleri ve öğretmenleri ile güzel bir etkinlik geçirdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan etkinlik alanında, çocuklara çeşitli hediyeler ve ikramlar sunulurken, kurulan sahneye çıkan ekipler çocukları doyasıya eğlendirdi.
Açılış konuşmalarının ardından ilk olarak sahneye proje kapsamında oluşturulan Umut Çocukları Korosu çıktı. Ünlü halk ozanı Aşık Veysel’in ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ isimli türküsünü seslendiren koro ardından okuduğu türkü ve şarkılarla şenlik alanını dolduran katılımcılara neşeli anlar yaşattı.

-HACİVAT- KARAGÖZ İLE KAHKAHA YARIŞMASI
Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ile hareketlenen şenlik alanı çocuklardan oluşan Halk Oyunu ekibi ile iyice ısındı. Karadeniz yöresine ait gösterileri ile çok iyi bir performans sergileyen ekibe sahne kenarındaki çocuklar da eşlik etti. Hafif yağışlı olan havayı umursamayan çocuklar, doyasıya eğlendi.

Ardından sahneye çıkan Hacivat ve Karagöz yaptıkları gösteri ile çocukların beğenisini topladı. Hacivat ve Karagöz’ün esprileri ile gülen çocuklar katıldıkları ‘Kahkaha Yarışması’ ile performanslarını sergileyerek, hediyeler kazandı. Çocuklar, yaz tatili öncesi son derece yararlı ve eğlenceli bir etkinlikte birlikte güzel vakit geçirdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.