Başkan Ergün Manisaspor Yönetimine Seslendi: “Hangi Yüzle O Koltukta Oturuyorsunuz”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisaspor’un 2. Lig’e düşmesi, bu süreçte yaşananlarla ilgili sessizliğini bozdu. Manisaspor yönetimine seslenen Başkan Ergün, “Hangi yüzle o koltukta oturuyorsunuz. Bu görevi en iyi şekilde yapacak adam elbet bulunur. Derhal istifa edin. Biz en iyisini, en güzel şekilde yapmasını biliriz” dedi.

Yıllarca Manisaspor’un içinde görev alan, başkanlık yaptığı dönemde şehrin takımı Manisaspor’u, 3. Lig’den Süper Lig’e taşıyan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, takımın 2. Lig’e düşmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Ergün, takımın bu durumda olmasından duyduğu rahatsızlığı ifade etti. Manisaspor’un kendisinde ayrı bir yeri olduğunu dile getiren Başkan Ergün, “Yıllarca içerisinde bulunduğum, ailemden çok zamanımı harcadığım, başkanlık yaptığım dönemde büyük başarılar yakaladığımız, sevdamız Manisaspor bu gün hiç istemediğimiz durumlara düşürülmüştür. Şehrimizin gözbebeği, bir zamanlar üç büyüklere kök söktüren Manisaspor, son dönemde siyasete alet edilmiştir. Manisaspor siyaset yeri değildir. Hep bunu söyledim, hep bu düşünceyle hareket ettim. Kulüp üzerinden siyaset yapmaya çalışanlara hiçbir zaman izin vermedim. Hiçbir siyasi partinin gücünü arkama almadım. Siyah-beyazlı camiayı hiçbir zaman çıkarım için kullanmadım. Manisaspor’u şehirle bütünleştirerek, küskünlüklere izin vermeden başarılı olması için çalıştım” diye konuştu.

Verdiğimiz Desteklerle Takım Toparlanmıştı
Sezonun ilk yarısında Manisaspor’un kötü gidişine dur demek amacıyla destek elini uzattığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bu süreçte takım birkaç hafta içerisinde puanlar alarak toparlanma sürecine girmişti. Ancak yönetimin samimi olmayan tavırları, siyasi hareketlerde bulunması bize geri adım attırdı. Sonuç olarak takım bu durumlara düşürüldü” dedi.
İstifa Etme Onurunu Bile Gösteremiyorlar
Manisaspor’u bugünkü duruma düşüren mevcut yönetimin istifa etme onurunu bile gösteremediğini ifade eden Başkan Ergün, “Ben buradan soruyorum hangi yüzle o koltukta oturuyorsunuz. Daha ne olmasını bekliyorsunuz. Siyasi düşüncelerinizle Manisaspor’u daha fazla nasıl kaosa sürükleyeceğinizin hesabını mı yapıyorsunuz. Derhal istifa edin, bu görevi sizden daha iyi yapacak bir adam elbet bulunur. Biz en iyisini, en güzel şekilde yapmasını biliriz” şeklinde konuştu.

Bırakın Nasıl Yönetilir Gösterelim
Bir zamanlar Manisaspor’un maçı olduğu zaman şehirde hayatın durduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, “Bu şehir bu takımla çok güldü, çok ağladı. Sevincine de ortak oldu, üzüntüsüne de. Ancak yaptıklarınızla ortada ne takım bıraktınız, ne taraftar. Başarısızlıklarınızda bile maça gelmiyor diye taraftarı suçladınız. Bırakın nasıl yönetilir gösterelim, bırakın Manisaspor’u yeniden eski günlerine döndürelim” dedi.

Formamızı Giyip Atkımızı Takıp Yine Destekleriz
Manisaspor ile arasındaki bağın hiçbir zaman kopmadığını dile getiren Başkan Ergün, “Ben bu takımın içerisine siyaset sokulmadığı sürece her zaman formamı giyip, atkımı takıp Manisaspor’u desteklemeye hazırım. Benim gibi hazırda bekleyen, kalbi bu takım için atan binlerce taraftar olduğuna da inanıyorum. Ancak siyaset olduğu sürece benim gibi, bu binler, on binler Manisaspor’a mesafeli olmaya devam edecektir”

Manisaspor’u Eski Günlerine Döndürürüz
Siyasetçilerin Manisaspor’un üzerinden elini çekmesi durumunda şehirde yeniden bütünlüğün sağlanacağını iddia eden Başkan Ergün, “Manisaspor armasına aşık bizler, el birliğiyle takımı eski günlerine döndürürüz. Yeter ki art niyetliler, kulüp üzerinden menfaat sağlamaya çalışanlar gitsinler. Elbette Manisaspor hak ettiği yerde değil, elbette Manisaspor’un kaderi bu değil. Şu bilinmelidir ki siyasetçiler elini çektiği takdirde Manisaspor hak ettiği yerlere mutlaka geri dönecektir” şeklinde konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.