TOROSLAR’DA YENİ MAHALLELERE HİZMET ATAĞI

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçimlerinin ardından 6360 sayılı Büyükşehir Yasasıyla beraber ilçeye bağlanarak mahalleye dönüşen 32 köy ve 5 beldede hizmet hamlesini hızla sürdürdüklerini söyledi.

Dalakderesi, Doruklu ve Darısekisi Mahallelerine yerleştirdikleri çocuk oyun grupları ve fitness aletlerini yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Bilindiği gibi 30 Mart seçimleri ile birlikte köy tüzel kişilikleri sona eren 5 belde ve 32 köyümüz mahalle statüsü ile belediyemiz hizmet alanına dahil edildi. Bizde diğer mahallelerimizde olduğu gibi bu mahallelerimizde de yol düzenleme, park ve piknik alanlarının bakımı ile çevre düzenleme ve ihata duvarı çalışmalarımıza ara vermeden başladık. 2014-2019 hizmet dönemi projelerimiz arasında yer alan ‘Her Köye (Mahallelere) bir Meydan ve Park’ projemizi 6 mahallemize uyguladık. Geriye kalan mahallelerimizde de bu çalışmamız devam edecektir” dedi.

İncelemeler sırasında mahalle sakinlerinin ve çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Tuna, amaçlarının insanların bir araya gelip dostluklar kurabileceği mekanlar oluşturmak olduğunu kaydederek; “Doruklu Mahallemizde yaklaşık bin 500 m2 alan üzerine yeni bir park çalışması yapıyoruz. Çocuk Oyun grupları ve fitness aletleriyle bezediğimiz bu parkımızı çevre ihata duvarları, yürüme yolu ve aydınlatma ile bütünleştireceğiz. Burayı insanlarımızın gelip hoşça vakit geçirebilecekleri ve çocuklarımızın oyun oynayabileceği bir mekana dönüştürüyoruz. Dalakderesi Mahallemizde okul önünde çevre düzenleme çalışması yaptık. Bu alanımıza da çocuk Oyun grupları ve fitness aletleri yerleştirdik. Eski okulun da dış cephe boyamasını gerçekleştirdik ve muhtarlık binasını yeniden restore ettik. Yaptığımız peyzaj çalışmasıyla bu alan, Dalekderisi Mahallesi sakinlerimizin özel gün ve haftalarda etkinlik düzenleyebilecekleri güzel bir mekan oldu. Darısekisi mahallemize de yine aynı şekilde oyun grupları ve fitness aletleri yerleştirdik. Hamzabeyli Mahallemizde ise şuanda meydan düzenleme ve ihata duvarları çalışmamız son aşamaya geldi. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, hizmetlerimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.