Balkız’ın İlk Ziyareti Başkan Ergün’e

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 7 Haziran’da gerçekleştirilen Milletvekili seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre MHP Manisa Milletvekili seçilen Zeynel Balkız’ı makamında ağırladı. Balkız’ı tebrik eden Başkan Ergün, seçimlerin Manisa ve Türkiye adına hayırlı olmasını diledi.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen milletvekilliği genel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre MHP Manisa Milletvekili seçilen Zeynel Balkız Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ziyarette bulundu. Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını temenni eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “2011 seçimleriyle karşılaştırıldığında MHP’nin Manisa’da almış olduğu oyu 145 binden 211 bin oya taşıdık. Oy artışı olmasına rağmen milletvekili sayısının 2’de kalmış olması bizleri üzdü. Tabi bunda bir etken daha var. Manisa’nın 10 milletvekili sayısının 9’a düşmüş olması bu seçimde bizim alabileceğimiz bir milletvekili sayısının aynı kalmasına sebebiyet verdi. Vatandaşımızın almış olduğu karar bu. Demokrasinin kuralları içerisinde vatandaşımız böyle takdir görmüş. Saygı duymak lazım. Hayırlısı olsun. Oy kullanırken yaptığım açıklama da yeni bir dönem başlayacağını söylemiştim. Ülke genelinde şu anda değişimin olması bir teselli oldu” diye konuştu.

Buruk bir sevinç yaşadık
Geride kalan seçimleri değerlendiren MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız ise, “Sonuç itibariyle bizim ulaşmak istediğimiz çıta, sizin mahalli seçimlerde almış olduğunuz oy oranıydı. Gerçekten sizin yaptığınız mücadele ve Manisa’ya getirdiğiniz hava çok yüksek bir çıta. Bu seçimde de bütün aday arkadaşlarımız ve teşkilatlarımız ellerinden geleni yapmaya çalıştılar ve gayret içerisinde oldular. AKP’nin oylarında düşme var. Son seçim itibariyle CHP’nin oylarında bir değişim yok. MHP’nin oylarında da bir artış var. Ama bu artış aritmetiği değiştirmediği için buruk bir sevinç yaşadık. Elbette bundan sonraki sürece bakmak gerekiyor. Bugün için yapılması gereken öz eleştiriyi teşkilatlarımızla birlikte yaptıktan sonra demokrasinin gelişmesi ve ülkedeki refah seviyesinin artması için olumlu bir perspektiften üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışacağız” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.