Sağlıksız gıda operasyonu

Odunpazarı Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden sağlıksız gıda tüketiminin önüne geçiyor.

Vatandaşları sağlıklı ve hijyenik koşullarda satılan gıda maddelerini tüketmeye yönlendiren Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurtuluş Mahallesi’ nde açıkta satılan gıda maddelerini vatandaşların sofralarına girmeden ele geçirdi. Vatandaş tarafından gelen ihbar üzerine yapılan denetimde ele geçirilen gıda maddeleri imha edildi.

YASAL İŞLEM YAPILDI
Vatandaşlar tarafından tüketildikten sonra yaratacağı olumsuz sağlık sorunları ile onlarca kişiye zarar verecek olan açıkta ve sağlıksız koşullarda satılan süt ve süt ürünlerine el koyan ekipler, satış yapan kişiler hakkında da yasal işlem gerçekleştirdi.

DENETİMLERE DEVAM
Hijyenik olmayan kaplarda ve açıkta satılan gıda maddelerinin vatandaşlar için büyük tehdit oluşturduğunu belirten yetkililer, bu şekilde halka sunulan gıda maddelerinin satışına kesinlikle izin verilmeyeceğini ifade etti. Denetimlerin devam edeceğini vurgulayan yetkililer, vatandaşları bu tür gıdaları almamaları gerektiği konusunda uyardı.