Doğan Ürgüp, aday adaylık müracaatında bulundu

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) belediye başkan aday adaylığı için başvuru yaptı. Yerel seçimlerde partilerin değil adayın önemli olduğuna vurgu yapan Ürgüp, “Kimseyi ayırt etmiyoruz, herkesin oyuna talibiz, yaptığımız hizmetlerle herkesten oy alabilecek durumdayız.” dedi.

Başkan Ürgüp ve partililer kent meydanında toplanarak, parti binasına yürüyerek geldi. Parti binası önünde davul zurna eşliğinde karşılanan Başkan Ürgüp daha sonra aday adaylık müracaatını yaptı. Ürgüp, “Fazla telaşa gerek yok. Allah ne derse o olacaktır. Başta ben olmak üzere kimse havalara girmesin, havalara girenlerin akıbetlerini bu millet geçmişte gördü, şu anda da görüyor.” şeklinde konuştu.

“ADAYLIĞIMI MUHSİN BAŞKAN AÇIKLAMIŞTI”

5 yıl öncesine giderek mücadelesinin rahmetli genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 28 Aralık 2008’de BBP il kongresinde resmi aday adaylık müracaatını yaptığını anlatan Doğan Ürgüp, 11 Ocak 2008’de adaylığını rahmetli genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu’nun açıkladığını hatırlattı. Ürgüp, 4 Ocak Cumartesi Genel Başkan Mustafa Destici’nin de iştirakiyle geniş bir katılımla aday tanıtım toplantısı yapacaklarını söyledi.

Sivas’ta o günden bugüne göre çok şey değiştiğini anlatan Ürgüp, “Mezarlıklar, Sıcak ve Soğuk çermik, şehrin girişlerindeki ve diğer caddelerdeki değişim çok fark ediliyor. Konaklarda ve türbelerde yapılan yenilikler. Yeni dönemde hemşehrilerimden şunu bekliyorum. Körü körüne bir parti inatlaşma sürecine girmenin ülkeye hiçbir faydası yok. Haktan ve adaletten yana tavır almak gerektiğine inanıyorum. Bizden önceki başkan yeniden aday oldu, başarılar diliyorum. Diğer adaylara da başarılar diliyorum. Kıyaslamayı halk yapacak.” ifadelerini kullandı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.