Çelik: Polis hükümete bilgi veremez

Eski Emniyet Genel Müdürü Çelik: Polis hükümete bilgi veremez

Eski Emniyet Genel Müdürü Kemal Çelik, yasalar gereği soruşturmalarda polisin savcı adına görev yaptığını söyledi. Çelik, polisin yürütme organına, hükümete veya bakana bilgi veremeyeceğine dikkat çekti.

MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve eski Emniyet Genel Müdürü Kemal Çelik Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yazılı açıklama yaptı. Türkiye’de son zamanlarda yasama, yürütme ve yargı arasında kuvvetler ayrılığının kaldırıldığını ifade eden Çelik, “Tek parti anlayışı ve otoriter bir Başbakan’ın varlığı adalet için en büyük tehdidi oluşturmaktadır. Bugün yolsuzluğu yapanlar, yolsuzluğu açığa çıkaranları görevinden alıyor. Bizzat takibi yapılan bakan, emniyetin tüm kadrolarını değiştiriyor.” dedi. Çelik, yasalar gereği adli soruşturmalarda polisin savcı adına görev yaptığını belirterek, şöyle devam etti: “Polis, yürütme organına, hükümete veya bakana bilgi veremez. Bu bir hazırlık soruşturmasıdır ve gizlidir. Eğer hazırlık aşamasında bilgi verirse hukuken suç işlemiş olur. Hal böyle iken özellikle istihbarat ve kaçakçılık ve organize suçlar müdürleri hiçbir gerekçe ve soruşturmaya dayanmaksızın görevden alınıyor. Görevden alınan müdürlerin iktidarın rant ve yolsuzluk ekonomisinin en yoğun olduğu illerin müdürleri olması, yeni yolsuzluk operasyonlarını önleme gayretlerinden başka bir şey değildir.”

Emniyette yapılan tayinlerin apar topar yapıldığını ve kamuoyunun bunu merak ettiğini ifade eden Çelik, “Soruşturmanın nerelere kadar uzanması engellenmek isteniyor? Başta Bakanlar, Hükümet hemen istifa etmelidir. İspanya Başbakan’ı partisine yönelik gerçekleştirilen Polis baskını sonrası, ‘Mahkemenin alacağı karara mutlak saygılıyım’ demesi aslında bu iktidara bir mesajdır.” diye konuştu.

Seçim öncesi mağdur edebiyatı yapıldığına dikkat çeken Çelik, “Ama milletimiz her şeyin farkındadır. Polis suçlu ise soruşturma açmalılar. Haktan, adaletten, ayetlerden, hadislerden bahsederek, başörtüsünden başlayıp ülkemiz insanının bütün kutsal değerlerini istismar ederek yolsuzluklara, rüşvetlere boğulacaksın. Sonrasında mağdur edebiyatı ile milletin karşısına çıkacaksın. Siz milletin önüne yolsuzluk yapacağız, kara para aklayacağız, imar yolsuzluklarına imza atacağız diye çıkın bakalım, iktidar olabilecek misiniz? Yolsuzlukla mücadele edeceğiz dediniz ama yolsuzluk girdabından çıkamıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Başta adı yolsuzluklara karışan bakanların istifa etmesi gerektiğini belirten Çelik, emniyet görevlilerine suç atmaktan vazgeçilmesi gerektiğini kaydetti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.