Manisa’da Dört Dörtlük Ulaşım

MANİSA’da Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerini ve Muradiye’de yaşayan vatandaşları rahatlatacak son model ulaşım araçları düzenlenen törenle hizmete girdi. Manisa’ya ulaşımda çağ atlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yeni 53 aracın klimalı, CPS sistemli ve alçak tabanlı olduğunu belirterek, “Manisa’ya ulaşımda çağ atlatıyoruz. Bu yeni araçlarla bir dönemi kapattık. Artık üniversite öğrencilerimiz kent kart sistemine entegre olacak dört dörtlük araçlarla ulaşımlarını yapacaklar. Ayrıca yeni 16 aracımız da yakında hizmete girecek” dedi.

Manisa’da geçtiğimiz dönemde ulaşımda dönüşümü sağlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Celal Bayar Üniversite öğrencilerinin ve Muradiye’de yaşayan vatandaşlar için yeni bir dönemi başlattı. Eski araçlarla ulaşımın sağlandığı üniversiteye kooperatif aracılığıyla yeni 53 araç alındı. Son model araçlar Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle tanıtıldı. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Yılmaz Gençoğlu, Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Eryılmaz, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, MHP Manisa Milletvekili Adayı Yaşar Coşkun, 141. Nolu Kooperatif Başkanı Erdoğan Köyman, KARSAN Satış Müdürü Kaan Erkırtay ve araç sahibi şoförler katıldı.

Taşımacılığı Bir Üst Noktaya Taşıdık
Kooperatif Başkanı Erdoğan Köyman kampüs taşımacıları olarak 19 yıldır hizmet verdiklerini belirterek, minibüsten otobüse şimdi de taşımacılığı bir üst noktaya taşıdıklarını ifade etti. Modern araçlara kavuştuklarını dile getiren Erdoğan Köyman Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Karsan Satış Müdürü Kaan Erkırtay da büyük bir gurur ve mutluluk yaşadıklarını belirterek, satın alınan araçların özelliklerini anlattı. Araçların klimalı, kameralı ve alçak tabanlı olduğuna dikkat çeken Erkırtay, tüm vatandaşların rahat edeceğini ifade etti.

Bu Araçlarda Yok Yok
Araç teslim töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, göreve geldiklerini günden itibaren Manisa’nın ulaşım sorunlarını çözmek için birçok çalışma yaptıklarını belirterek, toplu ulaşımda dönüşümü yaptıklarını hatırlattı. Başkan Ergün, Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte yetki alanlarının genişlediğini belirterek, “ İlk olarak Muradiye Manisa arasındaki ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için burada hizmet veren 4 tane taşıma kooperatifiyle sık sık toplantılar düzenledik. İlk etapta 2 liraya taşınan öğrencilerimizin 1,50 liradan taşınması konusunda mutabakata vardık. Şimdi bu kooperatiflerin 3’ü bir araya gelerek 141 Nolu Taşıma Kooperatifi olarak hizmet verecek. 53 adet Karsan marka, alçak tabanlı, engelli rampası bulunan, klimalı, kamera ve GPS sistemli bu araçlarda başta öğrenci kardeşlerimiz olmak üzere, tüm Muradiyeli hemşerilerimiz rahat ve konforlu bir şekilde ulaşımlarını sağlayacak. Yeni güzergahlar noktasında yeni araçların alınmasıyla gidilmeyen yerlere ilave hatlar dahil edildi. Aynı şekilde 16 tane de Muradiye Birlik Kooperatifi bünyesine yeni araç dahil edildi. Yani toplam 69 yeni, modern ve konforlu aracın Muradiye ulaşımına dahil edilmesi noktasında öncülük etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Üniversite Yoluna Yeni Köprü Yapıyoruz
Aynı zamanda birçok kazaya sebep olan mıcırlı kampüs yolunun asfaltlamasını yaparak, öğrencilerimizin ulaşımlarının güvenli bir şekilde yapılmasını sağladık. Ayrıca Yağcılar-Sarınasuhlar yolu üzerinde, Celal Bayar Üniversitesi Kampüsü’ne giden yoldaki köprünün yanına ikinci bir köprünün inşasına başladık. Kısa süre içinde bu köprümüzü tamamlayarak, hizmete açıp bu alandaki trafiği sorun olmaktan kurtaracağız. Mevcut Menemen kavşağından Yağcılar hattına giden o yolun sağlı sollu bisiklet yoları, aydınlatmaları çiçeklerle yeşillendirilmiş bir yol haline geleceğini müjdelemek istiyorum. İhale hazırlıkları bitti. Menemen yolundan üniversiteye kadar güzel bir bulvar yapacağız. Orada 35 bin öğrenci var. En güzel hizmeti almaları gerekiyor” dedi.

Manisa’ya Ulaşımda Çağ Atlatıyoruz
Manisa’da ulaşım ana planı çalışmalarını başlattıklarını müjdeleyen Başkan Ergün, kentte konforlu ve ekonomik bir ulaşım sistemini her yere yaymayı planladıklarını açıkladı. Başkan Ergün şöyle konuştu: “İlimizin büyümesi ulaşım sorunlarını ve farklı ulaşım alternatiflerini de birlikte getirmekte. Bu nedenle kentimizin daha yaşanılabilir, konforlu, ekonomik ve sürdürülebilir bir ulaşım altyapısına sahip olabilmesi için her koşulda başvurabileceğimiz, kendimize rehber edebileceğimiz bir ulaşım planına gereksinim duyulmaktaydı. İleride daha büyük problemlerle karşılaşmamak, kentin dinamik bir ulaşım altyapısının sağlanması için Manisa ulaşım ana planına büyük önem veriyoruz. 17 ilçemizle Manisa merkezden mahalleler ilçe merkezlerinin ana merkeze ulaşımları noktasında tüm çalışmalar başladı. İnşallah önümüzdeki 3-4 yıllık sürede ulaşım noktasında bütün hizmeti vereceğiz. Ulaşım dairemizin hazırlığını yaptığı 80’e yakın otobüsün ihale hazırlıklarına start verdik. Manisa geçen dönemde merkezde bir çağ atladıysa, bütün il genelinde de büyükşehir bünyesinde yeniden çağ atlayacak. Bu çalışmamızla ilimizin İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli istikametleri ana giriş yönlerinden detaylı sayımlar yaptırıp, karayolu koridor projeleri üreterek, bölgesel ulaşıma da katkı sağlamayı hedefliyoruz. Kısaca Manisa’mızın ulaşım hatlarıyla ilgili röntgenini çekip, teşhislerimizi doğru ve etkili bir şekilde koymayı planlıyoruz.”

Yeni Araçlar Şehir Merkezine Entegre Olacak
Bugün Muradiye-Manisa arasında hizmet verecek olan 69 adet yeni aracımız GPS ve 24 saat kamera sistemiyle takip edilecek. Bu sayede gerek üniversite öğrencilerimizin, gerekse burada yaşayan vatandaşlarımızın en çok şikayet ettiği hareket saatlerinde de herhangi bir aksama yaşanmamış olacak. Yeni araçlar kısa süre içinde şehir merkezinde sisteme entegre edilecek. Kent Kart uygulama sistemi buralarda da hayata geçecek. Vatandaşlarımızın rahat ve konforlu ulaşım yapmaları için çalışmalarımız il bütününde devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu daha başlangıç, devamı gelecek. ” diye konuştu.

53 Araç Şehir Turuyla Hizmete Girdi
Konuşmaların ardından KARSAN firma yetkileri tarafından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e anahtar verildi, pasta kesildi. Ardından okunan dualar eşliğinde kurdele kesildi. Başkan Ergün, son model araçları tek tek inceleyip, şoförlere hayırlı olmasını diledi. Törenin ardından alınan 53 araç şehir turu attı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.