Ramazan Bolluk ve Bereket Getirsin

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Ramazan ayı vesilesiyle yapılan iftar ve sahurların toplumsal kaynaşma, birlik ve beraberliğin pekişmesi açısından da önemli olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, “Bu mübarek günler vesilesiyle, yoksulları, kimsesizleri ve zorda olanları hatırlamak toplum olabilmenin en önemli göstergelerinden birisidir” dedi.

Ramazan ayı vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ramazan ayının Manisa’mıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diledi. Başkan Ergün mesajında şunlara yer verdi: “Toplum hayatında huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, mağfiret ve bereket ayı olan, ‘Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş’ olarak müjdelenen Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ramazan ayı, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği günlerdir. 11 ayın sultanı Ramazan ayı o kadar büyülüdür ki, gelişi bütün bir yıl beklenir ve gidişindeki keder de ancak böyle bir ikinci geliş ümidiyle hafifler. Tasa sevince, hüzün ise neşeye dönüşür. Bu vesileyle, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe inancımızı her koşulda korumalıyız. Bu ay fırsat bilinerek yapılan ibadetler, iftarlar, sahurlar toplumsal kaynaşmamız, birlik ve beraberliğimizin pekişmesi açısından da büyük önem taşımaktadır. Toplumumuzun en önemli harcı olan Müslümanlığın bu en güzel günlerini gereği gibi idrak edebilmek her Müslüman’ın en önemli hedeflerinden birisi olmalıdır. Bu mübarek günler vesilesiyle, yoksulları, kimsesizleri ve zorda olanları hatırlamak toplum olabilmenin en önemli göstergelerinden birisidir. Ayrıca inananlar için eşsiz bir ilham kaynağı, tüm zamanlara ve tüm mekanlara hitap eden Kur’an’ın nuruyla aydınlanmak onun feyzinden yararlanmak da yine bugünler vesilesi ile bize nasip olacak güzellikler arasındadır. Bu duygu ve düşüncelerle Mübarek Ramazan ayı tüm İslam alemine, Türk milletine ve Manisa’mıza bolluk, bereket ve huzur getirsin.”