MEYDANDA 10 BİN KİŞİLİK İFTAR

Etimesgutlu 10 bin kişi, Türk Beyleri Kent Meydanı’nda birlikte iftar açtı.

Etimesgut Belediyesi’nin iftarına katılım yoğun oldu

Etimesgutlu 10 bin kişi, Türk Beyleri Kent Meydanı’nda birlikte iftar açtı. Başkan Demirel ve Etimesgut Müftüsü Yunus Can, 13 Temmuz Pazartesi günü idrak edilecek olan Kadir Gecesi’ni, onbinlerce kişiyle bu meydanda idrak etmek için hazırlık yaptıklarını söyledi. “Seccadeni al Kadir Gecesi Meydana gel” çağrısı yapan Başkan Demirel ve Müftü Can, Etimesgut Türk Beyleri Kent Meydanı’nın, tarihi bir güne daha evsahipliği yapacağını ifade ettiler.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Türk Beyleri Kent Meydanı’nda iftar programı düzenledi. İftara 7’den 70’e toplumun bütün kesimlerinden 10 bini aşkın kişi katıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem, MHP Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz ve belediye meclis üyeleri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri de iftarda yer aldı. Başkan Demirel, misafirlerini meydanın ana giriş kapısında karşıladı. Ezanın okunmasıyla birlikte hep birlikte oruçlar açıldı. Ertuğrul Erkişi, okuduğu ilahilerle iftar programına renk kattı.

MEYDANDA KADİR GECESİ
Etimesgut Müftüsü Yunus Can, iftar duasını yaptırırken, Ramazan’ın birlik ve beraberliği pekiştirdiğine dikkat çekti. “Ramazan ayının fotoğrafı çekilse ancak bu kadar güzel bir manzara olabilir” diyen Müftü Can, meydandaki kalabalığa işaret etti. Can, Kadir gecesini Türk Beyleri Kent Meydanı’nda idrak etmek istediklerini belirterek,”İnşallah hava şartları uygun olursa seccadesini alıp herkesi bu meydanda teravih namazı kılmaya bekliyorum. Onbinlerce kişiyle birlikte Kadir Gecesi’ni bu meydanda hep beraber idrak edelim. Hatta bayram namazını da burada kılabiliriz. Ecdadımız da hep böyle alanlarda toplu namazlarını kılmışlardır” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Demirel, katılımları için bütün Etimesgutlular’a teşekkür etti. Demirel, 13 Temmuz Salı gününün Kadir gecesi olduğunu hatırlatarak, “Sayın ilçe müftümüzün ifade ettiği gibi, Kadir Gecesi’ni bu güzel meydanda hep birlikte idrak etmek istiyoruz” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.