Otopark cinayeti

Ankara Hürriyet’in defalarca sorunlarını gündeme getirdiği ve denetim eksikliğine dikkat çektiği yol kenarı ücretli otoparkları konusunda korkulan oldu.

Rüzgârlı esnafı dün otoparkçıları protesto etmek için eylem yaptı. Silahına sarılan bir otoparkçının rastgele atış açması sonucu 21 yaşındaki Mehmet Karagöz, kalbine isabet kurşunla canından oldu. Rüzgârlı Caddesi esnafı, bölgede Büyükşehir Belediyesi’nin üçüncü şahıslara kiraladığı yol kenarı ücretli otoparklarına tepki göstermek amacıyla dün eylem yaptı.
İstanbul Caddesi’ni trafiğe kapatan esnaf, otopark görevlilerinin bölgede terör estirdiğini, iş yapamaz hale geldiklerini, sürekli kavga yaşandığını öne sürerek sorunlara çözüm istedi.

Çevik kuvvet ekibiyle yapılan görüşmenin ardından dağılmak üzereyken tekrar toplanan esnaf, Rüzgarlı Caddesi ve ara sokaklarda yeniden yürüyüşe geçti. Esnaf, yolda karşılarına çıkan ücretli otopark levhalarını kırdı.

Bu sırada polisin kapsamlı tertip ve güvenlik önlemi almaması nedeniyle de olaylar büyüdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek aleyhine slogan atan grup, otoparkçıları bölgede istemediklerini dile getirdi.

5 EL ATEŞ ETTİ

Yürüyüş sırasında otopark işletmecilerinden olduğu iddia edilen K.A. ile esnaf arasında yaşanan tartışmada K.A. belindeki tabancayı çekerek rastgele 5 el ateş etti. Kurşunlardan biri bölge esnaflarından İsmail Karagöz’ün 21 yaşındaki oğlu Mehmet Karagöz’ün kalbine isabet etti. Ağır yaralı olarak Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Mehmet Karagöz yapılan müdahalelere rağmen hayatnı kaybetti.

LİNÇ EDİLİYORDU
Ateş ettikten sonra kaçmaya başlayan K.A. ile esnaf arasında ise kovalamaca yaşandı. K.A.’yı yakalayanlar linç etmeye çalıştı. Kanlar içindeki şahıs polislerin araya girmesiyle linç girişiminden kurtularak gözaltına alındı. Olayın ardından polis ile esnaf arasında gerginlik yaşandı. Dağılmayan gruba polis biber gazı ile müdahale etti.

3’Ü ŞÜPHELİ 1 GÖZALTI
Rüzgarlı esnafı, olayların yatışmasının ardından tekrar toplanarak Büyükşehir Belediyesi’ne yürüdü. Polis olayla ilgili olarak 3’ü şüpheli 11 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan incelemede K.A. E.Ş. ve S.Ş.’nin üzerinden 3 farklı silahın çıktığı ve silahların 3’ünün de olay sırasında ateşlendiği tespit edildi. Polis, Mehmet Karagöz’ün hangi silahtan çıkan kurşunla öldürüldüğünü belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

2014’TE ÜCRETLİ OTOPARK OLDU
Rüzgarlı Caddesi’nin yol boyu ücretli otopark olarak işletilme kararı ise Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 kasım ayı olağan meclis toplantısında alındı. Toplantıda Ankara’nın çeşitli bölgelerinde kiraya verilecek 36 yeni otopark alanı ile ilgili Başkanlık Yazısı, oy çokluğu ile kabul edildi. Bu yerler arasında Rüzgarlı Caddesi’nin Çankırı Caddesi ile Yaşar Doğu Sokak arası ve Yaşar Doğu Sokağın ücretli otopark olarak kullanıma açılmasıyla ilgili Başkanlık Yazısı’nda ise, İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgede “Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı dahilinde, görevli olmayan bazı kişilerce cadde ve sokaklar ile meydanlarda gelişi güzel otopark yerleri oluşturulduğu ve araçlarını park eden şahıslardan zorla ücret alındığı, ücret ödemeyen vatandaşların araçlarına zarar verildiği ve tehdit edildiği anlaşıldığından tedbir alınmasının talep edildiği” ifadelerine yer verilmişti.

AİLESİ HASTANEYE KOŞTU
Olayın ardından Karagöz’ün yakınları ve esnaf arkadaşları Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne akın etti. Oğlunun yaralandığını öğrenen baba İsmail Karagöz ise ölüm haberinin ardından fenalaştı. Acil Servis’teki sağlık ekiplerince sakinleştirici verilen baba Karagöz, aile yakınlarınca eve götürüldü.

‘KARINCAYI BİLE İNCİTMEZDİ’
Dayı Cemal Çaylak, yeğeninin otopark mafyasının kurşununa kurban gittiğini belirterek şunları söyledi:
“Çiçeği burnunda, karıncayı bile incitmeyen, nazik, kibar, beyefendi bir gençti. Demokratik hakkını kullanırken, otopark mafyasının kurşununa kurban gitti. Ankara genelinde devlet bu işi çözmez, bu pislik temizlenmezse biz teselli olmayız. Melih Gökçek, başsağlığı için eniştemi aradı. Eniştem, ‘Benim yüreğim yandı. İnşallah sen de aynı şeyi yaşarsın’ dedi ve telefonu kapattı.”

ÖLDÜĞÜNE İNANAMIYORUM
Karagöz’ün çocukluk arkadaşı Ferhat D. ise, yaşananları güçlükle anlattı: “Mehmet benim çocukluk arkadaşım, öldüğüne inanamıyorum. Biz de o bölgede esnafız. Her gün aynı sıkıntılar. Otoparkçılarla gırtlak gırtlağayız. İnsanlarla tartışıp, ana avrat küfrediyorlar. Esnafın elinde tırnak makası bile yokken üzerine kurşun yağdırdılar.”

ÇANKIRI’YA DEFNEDİLECEK
Ulus’ta, Hamit Kaplan Sokak’ta ailesine ait inşaat malzemeleri satan bir iş yerinde çalışan Mehmet Karagöz’ün (21), Başkent Üniversitesi’nin Mimarlık Bölümü’nde okuduğu öğrenildi. Kaldırıldığı Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitiren Karagöz’ün cenazesi, bugün, memleketi Çankırı’nın Orta ilçesindeki Elmalık Beldesi’nde defnedilecek. İkindi vaktinde düzenlenecek cenaze törenine, protestoya katılan Ulus esnafının da katılması bekleniyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.