Mahallenin İçme Suyu Sıkıntısı Güneş Enerjisiyle Çözüldü

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), bir mahallenin içme suyu sıkıntısı güneş enerjisiyle halletti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), bir mahallenin içme suyu sıkıntısı güneş enerjisiyle halletti. Dağyeniköy Mahallesi Muhtarı Hüseyin Efe, kendi kullandığı sondaj suyunu halk yararına verdi ancak depoya ulaşması için elektrik gerekiyordu. Su kaynağının bulunduğu dağlık alanda elektrik olmadığı için ASKİ, 7,5 KW güneş enerjisi paneli kurarak bu problemi çözdü. Gündüzleri çalışan sistemle içme suyu depolanarak vatandaşın su ihtiyacı karşılanıyor.

Mahallerinde yıllardır içme suyu sıkıntısı çektiklerini belirten Muhtar Efe, “Mahallemiz 400 hane, bin 50 nüfuslu. İçme suyumuz yetersizdi. Benim tarlamda kullandığım sondajım vardı, bunu mahallemize verdim ancak su kaynağının olduğu yerde elektrik olmadığı için nasıl ulaştırılacağı sorun oldu. ASKİ ekipleri, sondajın çalışması için gerekli enerjiyi temin etmek üzere 7,5 KW elektrik üretecek şekilde güneş paneli kuruldu. Sondajımızın enerjisi buradan sağlanacak. Buradan yaklaşık 2 km. uzak olan mahallemizin deposuna su verilecek. Mahalle sakinlerimiz de bu suyu kullanacaklar. Mahallemiz artık su sıkıntısı çekmeyecek.” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.