Adana Büyükşehir, stratejik öneme sahip yolu tamamlıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi hem bölge ekonomisine, hem ulaşıma katkı koyacak Ceyhan-Sarımazı yolu için son rötuşları yapıyor.

Yapımı süren ve son aşamaya gelen Ceyhan-Sarımazı yolu, bölge ekonomisinin kilit noktalarını Ceyhan ve Adana’ya bağlayacak.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan-Sarımazı yolunda devam eden genişletme ve altyapı çalışmalarını denetledi, yolun tamamlanmasının ardından bölge ekonomisine önemli katkı yapacağını söyledi.

Ceyhan Belediye Başkanlığı döneminde Ceyhan-Sarımazı yolunun iyileştirilmesi gerektiğini her fırsatta belirttiğini kaydeden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Her 6 Ocak Ceyhan’ın Kurtuluş Bayramı konuşmamda bu yolla ilgili soruna değindim. Allah bana Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olmayı nasip etti ve bu yolla ilgili iyileştirme çalışmalarını hayata geçirmek bize düştü. Bu yolu altyapısını oluşturarak ve genişleterek hizmete açacak olmanın kıvancını yaşıyoruz” dedi.

YOLUN, CEYHAN VE ADANA EKONOMİSİNE KATKISI OLACAK

Başkan Hüseyin Sözlü, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yol Ceyhan’ı Sarımazı’ya bağlayan bir yol olmaktan öte, Ceyhan-Yumurtalık Serbest Bölgesi’ni Ceyhan’a, dolayısıyla Adana’ya bağlayan bir yol. Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ni bu yolla doğrudan Adana’ya bağlıyoruz. Ceyhan Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası ve belediyemizin desteklediği ve çalışmalarını sürdürdüğü Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi’nin oluşmasının ardından Adana’yla bağlantısı da bu yol vasıtasıyla olacak. Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nde, Serbest Bölge’de, oraların küçük sanayi bölgesiyle ve şehrimizle olan bağlantısını temin etmek üzere bu yolu yapıyoruz. Şu anda bu yol henüz hizmete girmediği için o bölge, İskenderun’a, Dörtyol’a, Erzin’e ve Osmaniye’ye kayıyor. İnşallah biz bu yolu yaptıktan sonra o bölgenin de küçük sanayi siteleriyle, Adana’nın orta ölçekli sanayi sitelerinden alacağı hizmetin önünü açacağız, Adana’ya bağlayacağız. Adana ekonomisi ve Ceyhan ekonomisi açısından çok önemli bir hizmeti yerine getiriyoruz. İnşallah önce Ceyhan ekonomisinde, ardından Adana ekonomisinde bu yolun yansımaları görülecektir. Yolun birinci etabını arkadaşlarımız bu ay sonuna kadar yetiştirme gayreti içinde. Kendilerini tebrik ediyorum, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.”

BU HİZMETİ TARİHİMİZDE ALMADIK

Ceyhan Sarımazı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çöçenoğlu da, Hüseyin Sözlü’nün Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte, bölgenin tarihinde görmediği hizmeti almaya başladığını belirterek, “Bu yol toprak bir yoldu ve ihtiyaca cevap vermiyordu. Bölgemizin kanayan yarası olduğunu geçmişte defalarca söyledik. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları tamamlamasının ardından karayolları standardında yol olacak. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’nün ‘Bir şey değişecek, her şey değişecek’ sloganı uygulanıyor. Gerçekten de bir şey değişti, her şey değişiyor. Bundan sonra çok daha fazla hizmet alacağımıza ve sorunlarımızın çözüleceğine eminim” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.