Çankaya’dan park atağı

Mevcut parkların yanında ilçeye yeni parklar kazandırdıklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “İmarda yeşil alan görünen her yere park yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Yapımı devam eden parkları Ankara Hürriyet muhabiriyle gezen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, çalışmalarla ilgili sorumlulardan bilgi aldı. 450 parka sahip olan Çankaya’ya 14 yeni park daha kazandırdıklarını belirten Taşdelen, açılışları eylül ayında yapmayı planladıklarını söyledi. Parklarda farklı donatılara da yer verdiklerini kaydeden Alper Taşdelen şunları söyledi:
“Şu an inşaatı devam eden 14 park var. İmarda yeşil alan görünen her yere park yapmaya çalışıyoruz. Bir parkımıza edebiyatımızın ulu çınarı usta kalem Yaşar Kemal’in ismini veriyoruz. Parkta Yaşar Kemal’in anıtı da yer alacak Oran’da yeni yaptığımız bir parkta doğal kaydırak olacak. Arazideki yükseltiyi kullanarak emniyetli ve tabiatı bozmayan bir oyun alan oluşturacağız.”

‘YAŞAMKENT’E ASFALT DÖKEMİYORUZ’
Hizmet aksadığı zaman yetki karmaşası yaşandığını ifade eden Alper Taşdelen, “Herkes kendi görev yetki alanına düşen işi yaparsa yetki karmaşası yaşanmaz. Hizmet aksadığı zaman yetki karmaşası çıkıyor. Tunalı yapılmıyordu. Vatandaş diyor ‘Niye yapmıyorsunuz.’ Biz diyoruz ‘Bize değil, Büyükşehir’e ait.’ Herkes kendi üzerine düşeni, yetkisi dahilinde yaptığında bir sorun yok aslında. Yaşamkent’in ana caddeleri berbat halde asfalt lazım. Şimdi biz ara sokakları burada neredeyse bitirdik. Vatandaş da bilmiyor diyor ‘Ana cadde duruyor, gidip ara sokak yapıyorsunuz.’ Biz de diyoruz ki ‘Ana cadde bize ait değil, Büyükşehir’e ait. Yaptırtmıyor, benim alanım girme diyor.’ Belediyecilikte ağlama sızlama olmaz, yapacaksın. Vatandaş sana mazeret üretmen için oy vermiyor. Sen mazeret üretmeden çalışacaksın olay bu” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.