BAŞKAN CAN, BASINDA SANSÜRÜN KALDIRILIŞININ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, basında sansürün kaldırılışının 107. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, 24 Temmuz tarihinin Türk basınında önemli bir yeri bulunduğunu belirtti.

Bağımsız ve özgür basının önündeki tüm engellerin kalkmasını isteyen Başkan Can, basın çalışanlarının hak ettikleri çalışma ortamına kavuşmaları temennisinde bulundu.

Basının yaşamın vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu ifade eden Başkan Can, “Basın çalışanlarının ne zor şartlarda hizmet verdiklerini biliyoruz, görüyoruz, yaşıyoruz. Teknolojinin çok hızlı geliştiği bir dönemde basın yayın kuruluşlarıyla birlikte basın çalışanlarının sorumlulukları da artmıştır. Bu sorumluluklardan en önemlisi ise, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesidir. Bir ülkenin, bir kentin geleceğini yönlendirmek basının elindedir. Basın olayı iyi değerlendirirse objektif yaklaşırsa o ülkede yaşayan insanlarda doğru bilgilendirilmiş olur. Ancak yanlış yönlendirirse o zamanda vatandaş yanlış bilgilere sahip olmuş olur. Basın halkı yönlendirirken olaylara objektif olarak bakmalı ve olayları saptırmadan halka doğruları anlatmalıdır. Bu vesileyle 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının 107. yıldönümünü kutluyor, tüm basın çalışanlarına başarılar diliyorum” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.