HAYVAN BAKIM EVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI

Demirtaş Mahallesi’nde Orman Bakanlığı’ndan kiralanan 24 dekar alan üzerine yapılacak ve 2 milyon 464 bin TL’ye mal olacak Alanya Belediyesi Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli geniş katılımlı bir törenle atıldı.

Demirtaş Mahallesi’nde Orman Genel Müdürlüğü’nden tahsisi yapılan 24 dönüm alan içerisine yapımına başlanan Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi için bugün saat 15.00’da temel atma töreni düzenlendi. Törene Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Doğa Koruma ve Milli Parklar Antalya Şube Müdürü Tuğrul Şahin, Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar, İlçe Orman Müdürü Cihat Yıkıcı, Müftü Mustafa Topal, MHP İlçe Başkanı Hilmi Er, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, hayvansever dernekleri üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ KALMAYACAK

Törenin açılış konuşmasını yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Antalya Şube Müdürü Tuğrul Şahin, sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda bakılma imkanı sunmak için girişimlerde bulunan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e teşekkür etti. Sahipsiz hayvanların kimsesiz olmaması gerektiğini belirten Şahin, “ Hayvanların dertleriyle dertlenmek bizim görevimiz. Alanya Belediyesi’ni bu güzel projeyi hayata geçirdiği için kutluyorum. Bu barınakta aynı zamanda yaban hayvanlarının da rehabilite edileceğini öğrendim. Tebrik ediyorum.” dedi.

BÖLGENİN EN DONANIMLI HAYVAN MERKEZİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, Alanya Belediyesi olarak sosyal projelere çok büyük önem verdiklerini söyledi. Başkan Yücel, “Orman Bakanlığı’ndan kiraladığımız 24 dekar alan üzerine yapacağımız hayvan merkezi 2 milyon 464 bin TL’ye mal olacaktır. Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’miz bünyesinde bulunan 2 köpek bakım evi, kedi bakım evi, klinik üniteleri, sosyal donatı alanları ve evcil hayvan mezarlığı ile Türkiye’nin entegre çözüm sunan en iyi hayvan merkezidir. Projemiz faaliyete geçtiğinde; hayvanların barınması, bakımı ve tedavisi ile ilgili birçok önemli hizmeti tek merkezden karşılayabileceğiz.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL: HAYIRLI OLSUN

“Amacımız sokak hayvanlarına dünya standartlarında hizmet vermektir.” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Yücel, “Merkezimizin şimdiden tüm Alanya’mıza ve hayvanseverlerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” dedi. Başkan Yücel, projenin hazırlanmasında emek sarf eden herkese ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

TANRISEVEN: TÜRKİYENİN İLK EVCİL HAYVAN MEZARLIĞI OLACAK

“Avrupai bir kente Avrupa standartlarında hizmet veren Belediye Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum.” diyerek sözlerine başlayan Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ise; “Alanya bir dünya kentidir. O yüzden Avrupa standartlarında bir kent olmalıyız. Avrupai kent olmak için engellilere, insan haklarına ve tüm hayvanlara saygı duymalıyız. Ve onlara Avrupa standartlarında hizmet etmeliyiz. Hayvan dostu olma konusunda Alanya Belediyesi önemli bir hizmeti hayata geçiriyor. Burada sokak hayvanları aç kalmayacak, her türlü tedavileri yapılacak. Yabanı hayvanlara da bakılacak. Ayrıca içinde evcil hayvan mezarı da olacak. Bu çok önemli bir hizmet. Türkiye’nin ilk evcil hayvan mezarlığı da burada yapılacak. Hayvan dostu Alanya Belediyesi’ni ve burayı böyle güzel bir hizmet için veren Orman Bakanlığımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Alanya Müftüsü Mustafa Topal tarafından dua okundu. Yapılan duanın ardından Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve protokol üyeleri hep birlikte temel atma için butona bastılar.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.