BAŞKAN TUNA; “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞLARINDAN BİRİSİDİR”

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; 24 Temmuz Türk basınında sansürün kaldırılışının 107. yıldönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, kamuoyunu aydınlatmak ve bilgilendirmek için her ortamda ve koşulda, sorumluluk duygusuyla hareket ederek, toplumun haber alma ihtiyacını yerine getiren basın çalışanlarının bayramını kutlayan Başkan Tuna, basın özgürlüğünün demokrasinin temel taşlarından birisi olduğunu vurguladı.

“Görevlerini fedakarlıkla yürüten değerli basın mensuplarımız, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler” diyen Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Gazetecilik mesleği, günümüzün en dinamik ve en fedakarlık isteyen mesleklerinden birisidir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Basın, bir milletin ortak sesidir’ sözü de basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır” dedi.

Yazılı, görsel ve işitsel basının yapılan hizmetlerin halka aktarılmasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Tuna; “İlçemizin gelişmesi ve vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi için yaptığımız çalışmaları halkımıza duyuran basın mensuplarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Basın mensuplarımızın gösterdikleri duyarlılığın ve başarılı çalışmaların kentimizin tanımına büyük katkı sağladığına, özgür ve tarafsız olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; İlimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve ulusal ajans temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli basınımızın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor, meslek hayatlarında başarılarının devamını temenni ediyorum. Görevleri başında hayatını kaybeden basın mensuplarımıza da Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.