SU SPORLARI KOMPLEKSİ’NDE ENGEL YOK

Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Kompleksi neredeyse hiç boş kalmıyor. Her yaş grubundan yüzmek için merkeze gelen vatandaşlar, burada suyun keyfini çıkarıyor.

Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi ayrıca engelli bireyler için de tasarlanmış durumda. Engelli bireyler, refakatçileri ve merkez eğitmenleri gözetiminde kendileri için dizayn edilmiş havuzlarda yüzebiliyorlar. Üstelik havuza rahat girip çıkabilmeleri için bir mekanizma onlara hizmet ediyor.

28 yaşındaki Samet Özer de Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi’ni kullanan engelli bireylerden biri. Annesi Surbiye Özer ile merkeze gelen Samet, 12 yıldır yüzüyor. Merkezin açılmasıyla birlikte buraya da oğlu için kayıt yaptıran anne Özer şunları söyledi: İnşallah buraya daha fazla geleceğiz. Tepebaşı Belediyesi’ne bu imkânı verdiği için teşekkür ediyoruz. Çocuğumuz daha iyi spor yapabilsin, ayakta kalabilsin diye buradayız. İmkânı olan, getirebilen herkes çocuklarını buraya getirsin, yüzdürsün. Samet 28 yaşında ve 12 yıldır yüzüyor.

Tepebaşı Belediyesi Su Spoları Kompleksi Koordinatörü Serkan Aydın ise engelli havuzları hakkında bilgi vererek şunları söyledi: Engelli bireylerin fiziksel çalışmalarını sürdürebilmeleri için, rehabilitasyon çalışmalarına devam edebilmeleri için özel olarak tasarlanmış havuzlarımız var. Ayrıca yine aynı amaç için tasarlanmış bir mekanizmamız var. Bu sayede aşırı kilolu engelli bireylerimiz suya rahatlıkla girebiliyor. Havuzun diğer tarafında ise basamaklarımız var, kademe kademe suya girilebiliyor. Toplamda 70 kişilik engelli kaydımız var. Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Kompleksi olarak haftada 150 engelli bireye hizmet edebilecek kapasitemiz var.

Yoğun ilgi ile yaklaşık bin kayıt alan ve dönem kayıtlarını kapatan Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi’nde çocuklar ve yetişkinler için programlar devam ediyor. Yedişer kişilik grupların uzman eğitmenler eşliğinde eğitim aldıkları havuzlar günde ortalama 500 ile 700 kişiyi misafir ediyor. Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi içerisinde bir adet 25 metre uzunluğunda altı kulvarlı yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, bir adet 250 metre kare ve bir adet 25 metrekare rehabilite ve eğlence havuzunun yanı sıra 110 metre kare bir açık havuz bulunurken ayrıca vatandaşların ücretsiz olarak yararlanabileceği Yoga, Plates, Aerobik ve Step alanları da hizmet veriyor. Tesis içerisinde bulunan H2O kafede çocukların eğitimlerini izleyen aileler sıcak ve soğuk içeceklerini yudumlarken, restoran kısmında tabldot menü seçenekleri ile hijyenik ortamda yemeklerini yiyebiliyor. Ayrıca sporcular çalışma sonrası vitamin barda taze sıkılmış meyve sularını içerken, gerekli spor ekipmanlarını da H2O kafeden temin edebiliyor.

Uluslararası çevre sertifikasına uygun sürdürülebilir ve akıllı bir bina olarak tasarlanan tesis, güneş panelleri sayesinde elektrik enerjisinin yüzde 10’unu, ısınma enerjisinin yüzde 20’sini sağlayabiliyor. Yağmur sularını depolayarak bunun bahçe sulamasında kullanılmasını da sağlayan Su Sporları Merkezi binada bulunan 11 adet ışık tüpü aracılığıyla çatının 1-6 metre aşağısına güneş ışınları taşınarak ortamın doğal aydınlatılması sağlanmakta. Binanın tamamı kazanlar, ısı pompaları, güneş enerji sistemleri, aydınlatma, ses havuz sistemler otomasyon programı ile yönetilebilmekte.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.