BELEDİYE BASINI UNUTMADI

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 24 Temmuz Basın Bayramı münasebeti ile Erdemli’de görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Gazetecilerin basın bayramını tebrik eden Başkan Tollu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yerel basının önemine vurgu yapan Tollu, Erdemli Belediyesi olarak düzenledikleri Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri organizasyonuyla basına ve basın mensuplarına sahip çıktıklarını söyledi.

24 Temmuz Basın Bayramı sebebi ile basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya gelen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, belediye icraatları ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, basın özgürlüğüne değinen Tollu, basının özgür ve sansür olmadan habercilik yapabilmesi için gerekli şartların sağlanması gerektiğini dile getirdi. Yerel ve ulusal basın kuruluşlarının bir kamu görevi yaptığını belirten Tollu, halka doğru, tarafsız ve objektif haberleri ulaştırma gayretinde olan basın mensuplarının her zaman destekçisi olduklarını ifade etti. Basın özgürlüğü sağlanmadıkça düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve haber alma özgürlüğünün de sağlanamayacağını kaydeden Tollu, 24 Temmuz denilince akla sansürün kaldırılmasının geldiğini dile getirdi.

Son günlerde Türkiye üzerinde oynanan çirkin oyunların fazlalaştığına dikkat çeken Tollu, “kimin eli kimin cebinde belli değil, çakallar koyun postuyla aramızda cirit atıyor, Allah Türk ve İslam alemini her türlü felaket ve düşmanların hilesinden korusun” dedi. Tollu sözlerini şöyle sürdürdü:

GÜNÜMÜZDE GAZETECİLERE DAHA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR
“İşte böyle bir dünyada gazetecilik, giderek daha fazla önem kazanıyor. Savaşların, yoksullukların, teknolojik gelişmelerin hızla arttığı günümüzde bütün bu gelişmeleri insanlara duyurmak için basına daha fazla ihtiyaç var. Hem gazete, hem televizyonda habercilik yapan gazetecileri bir gün de olsa hatırlamak ve onların çalışmasına dikkat çekmek için böyle bir günde sizlerle buluştuk. Biz sizlerle işimiz icabı her zaman beraberiz ancak bugünün anısına sizleri onurlandırmayı arzuladık. Devletin, basın kuruluşlarına ve çalışanlarına onları teşvik edici, onların durumlarını iyileştirici tedbirler alması gerekmektedir. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyor basın bayramınızı tekrar kutluyorum, görevlerinizde başarılar diliyorum.”

GELENEKSEL BASIN SELFİESİ ÇEKİLDİ
Yaklaşık 2 buçuk saat süren sohbette, gazetecilerin sorularını cevaplayan Tollu, aynı zamanda gazetecilerin şikayet ve önerilerini dinledi. Tollu, belediye çalışmaları ile ilgili bilgiler verirken aynı zamanda belediyenin yapacağı projeleri de anlattı. Kahvaltı sonunda Belediye Başkanı Tollu ve basın mensupları geleneksel basın selfiesi çektiler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.