Büyükşehir’den 30 ilçeye 123 anahtar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 ilçe belediyesine hibe etmek amacıyla alımını yaptığı 123 adet son model temizlik aracının anahtarları, ilçe belediye başkanlarına teslim edildi. Dağıtım töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, son günlerde yaşanan terör eylemlerine karşı toplumu birlik olmaya çağırarak “Şimdi kenetlenme zamanı” dedi.

30 ilçe belediyesine verilmek üzere 16.5 milyon TL’ye çöp kamyonu ve süpürme araçlarında oluşan 123 adet temizlik aracı filosu oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yeni araçların anahtarlarını hak sahibi ilçelerin belediye başkanlarına törenle dağıttı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada ülkede son dönemde yaşanan terör eylemlerine dikkat çekerek, tüm toplumu ve siyasileri birlik olmaya çağırdı. Başkan Kocaoğlu, “Hiçbir siyasi kaygı düşünmeden konuşuyorum. Çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Dün Muş’ta bir binbaşımız şehit edildi. Polislerimiz, askerlerimiz şehit ediliyor. Ülke çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bu dönemlerin bir tek ilacı var: Birlik ve beraberlik. Başka bir ilacı yok. Normal zamanlarda siyasi çıkarlar için bir takım söylemlerde bulunulabilir ama bu dönem öyle bir dönem değil. Şimdi kenetlenme zamanıdır” diye konuştu.

Önce temizlik
İ zmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dünyadaki tüm büyük kentlerin temizlik ve çevre yatırımlarına verdiği önemle ön plana çıktığını ifade ederek şöyle devam etti:
“Seçimden sonra verdiğimiz bir kararla, belediyelerimizden gelen talepleri de değerlendirerek 123 adet temizlik aracını belediyelerimize dağıtıyoruz. Bir de yeni bağlanan köylerle birlikte çöp konteynerlerine ihtiyaç vardı. Daha önce 18 bin adet dağıtmıştık. Şimdi 20 bin adet daha dağıtıyoruz. Her zaman olduğu gibi merkez ilçelerimiz ve geçmiş dönemde bağlanan 10 ilçeden daha çok yeni bağlanan 9 ilçeye ağırlık vereceğimizi, onların altyapı eksiklerini tamamlayacağımızı ifade ediyoruz. İlçelerimiz bize bağlandığından itibaren bu çalışmaları sürdürüyoruz.”

30 başkan ve 26 vekile çağrı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in projeleriyle ilgili yeni kurulacak hükümet ve Ankara bürokrasisinden alınacak onaylar konusunda tüm belediye başkanları ve kentin milletvekillerine de birlik çağrısı yaptı. Merkezi hükümetle ilgili izinler ve Milli Emlak’tan alınacak onaylarla ilgili bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “Hükümet kurulur kurulmaz veya kurulmadan önce de Ankara’dan takip edilecek işlerimizle ilgili bir dosya hazırlıyoruz. Yeni seçilen 26 milletvekilimiz var. Onların da katılımıyla İzmir’in işlerinin önünde bulunan bürokratik engellerin kaldırılması için birlikte çalışalım diyorum” diye konuştu.

Kentler rant yaratmadan da yönetilir
İlçe belediye başkanları adına konuşan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise törenin düzenlendiği İnciraltı Kent Ormanı’na değinerek şunları söyledi:
“Burası insan eliyle yapılmış dünyanın sayılı ormanlarından birisi. Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 300 bin ağaç dikerek bu bölgeyi insanlarla buluşturdu. 1 milyon m² büyüklüğündeki bu yeşil alan bile, Balçova’nın havasını değiştirdi, iklimini düzenledi. Öncelikle bu kent ormanını yaratmasından dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etmek istiyorum. Kentler rant oluşturmadan da doğru yönetilebiliyor. İsteseydi burayı AVM’lere pazarlayabilirdi. Bunu başka büyük kentlerde görüyoruz.”
Çalkaya, Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen temizlik araçlarıyla kenti daha temiz, daha sağlıklı hale getireceklerini belirterek, “Bu kentte yaşayan 4 milyon insan adına size teşekkür ediyoruz” dedi.

Anahtarlar başkanlara
Tören sonunda dağıtımı yapılan temizlik araçlarının anahtarları, Başkan Kocaoğlu tarafından törene katılan ilçe belediye başkanları ile temsilcilerine tek tek teslim edildi. Törene İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Ali Yiğit ve Mustafa Balbay ile CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de katılırken, ilçe belediyelerinde çalışan temizlik emekçileri adına Balçova Belediyesi’nin 2 temizlik işçisi, Başkan Kocaoğlu’ne teşekkür çiçeği sundu.

Temizlik işlerinde zaman tasarrufu sağlayacak
Dağıtımı yapılan 68 adet kamyon ve 55 adet “fil” olarak tabir edilen temizlik aracının tamamı son teknolojiyle üretildi. Çevreci motora sahip kamyonlar, geri dönüş kamerası ve dar alanlarda yüksek manevra kabiliyetiyle de ilçelerdeki temizlik işlerinde zaman tasarrufu sağlayacak. Dağıtımı yapılan filo, 25 adet 13+1.5 m³ ve 23 adet 8+1 m³ çöp kamyonu, 8 adet 5.5 m³ ve 12 adet 4.5 m³ vakumlu süpürme aracı ile 55 adet akülü çöp süpürme aracından oluşuyor.

Konteynerler de dağıtılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 7.7 milyon TL’lik 20 bin adet çöp konteynerinin dağıtımına da start verildi. 2 Eylül’e kadar devam edecek dağıtımlarda turizm yoğunluğu nedeniyle sahili bulunan ilçelere öncelik veriliyor. Foça, Çeşme, Dikili, Urla, Seferihisar, Karaburun, Aliağa, Selçuk, Menderes ve Güzelbahçe’de dağıtımın tamamlanmasının ardından diğer ilçelerde dağıtım başlayacak. İlçe belediyelerinin kullandığı çöp toplama kamyonlarının özelliklerine göre farklı sistemlerde imal edilen çöp konteynerleri, ilçelerde evsel atıkların daha hızlı ve sağlıklı toplanmasına olanak sağlıyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.