TOROSLAR’DAN DÜNYA ŞAMPİYONASI’NA 2 SPORCU

Toroslar Belediye Spor Kulübü Bocce’de iki sporcusunu Dünya Şampiyonası’na gönderiyor. 23-26 Temmuz tarihleri arasında Ankara’nın Kazan İlçesi’nde yapılan Milli Takım seçmelerine katılan Toroslar Belediye Spor Kulübü Bocce Sporcuları Mehmet Can Yakın ve Emre Can Yılmaz, ülkemizi dünya şampiyonasında temsil edecek.

Yakın, 28 Ağustos- 6 Eylül 2015 tarihleri arasında Fas’ın Kazablanka kentinde düzenlenecek olan Dünya Gençler Bocce Volo Şampiyonası’nda, Yılmaz ise, 31 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında Tayland’da yapılacak Dünya Gençler Bocce Petank Şampiyonası’na milli formamızla katılacak.

Bu yıl Samsun ve Antalya’nın Kemer ilçelerinde yapılan Türkiye Şampiyonalarında ilk 4 takım ve ferdi olarak sıralamasında ilk 16’ya giren sporcuların davet edildiği milli takım seçmelerine katılan Yakın ve Yılmaz, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Mersin İl Temsilcisi ve Toroslar Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü Niyazi Kutlay ile birlikte Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Mersin İl Temsilcisi ve Toroslar Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü Niyazi Kutlay, spora ve sporcuya sunduğu katkılardan dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti. Bocce sporunun Mersin’de henüz bilinmezken Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın kendilerine sahip çıktığını dile getiren Kutlay; “Bocce sporun kimse bilmez ve tanımazken Hamit Başkanımız kulüp bazında bize sahip çıktı ve bu sporcuların yetişmesinde büyük emeği olan bir insan. Diğer branşlara da çok büyük yardımları oluyor ama bizim branşımıza her zaman büyük ilgi gösteriyor. Bu nedenle kendisine teşekkür ederiz” dedi.

Beyni bilgi birikimi ile dolu, sporcu kimlikleriyle öne çıkan bir gençlik hayalinde olduklarını ve ortaya koydukları hizmetlerle bu hayallerinin gerçekleştiğini görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, genç sporcuları kutladı. Toroslar Belediye Spor Kulübü Bocce bünyesinde alınan bu başarının diğer gençlere örnek olacağını vurgulayan Başkan Tuna; “Toroslar Belediye Spor Kulübü olarak Bocce branşında oluşturduğumuz takımımız, 1. Lige kadar yükseldi. İşte bu takım içerisinde başarıları ile öne çıkan iki sporcumuz kentimizi ve ülkemizi dünya şampiyonasında temsil edecek. Bu gençler bizim ekolümüz ekolümüz, gençlerin gıpta ettiği sporcular olacaklar. Ümit ediyorum dünya şampiyonasında da çok başarılı sonuçlarla çıkıp hem sporculuk hem de eğitimleri ile öne çıkacaklar. Her ikisine de şampiyonada başarılar diliyorum. Her zaman sporcunun yanında ve yakınındayız. Hocamıza da emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizzat kendi çocukları gibi bu gençlerimizin üzerine düştü ve bu başarı da onun emeği yadsınamaz” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.