MASKİ Güneş Panelleri Kurdu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, güneş paneli kurdu.

MASKİ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, MASKİ Genel Müdürlüğü, Malatya’da bulunan 18 su deposu ve 2 tesiste elektrik enerjisi ihtiyacının güneş enerjisinden karşılanması için güneş panelleri kurdu. MASKİ, 18 su deposunun manevra odası ile 2 tesiste çevre aydınlatmasının Güneş Enerjisi Sistemi (GES) ile yapılması sayesinde 240 bin liralık enerji tasarrufu sağlamış oldu.

Çalışma hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, güneş panellerinden önce her bir depoda ve bir tesiste aylık yaklaşık bin lira fatura geldiğini anımsattı.

Bu proje sayesinde depoların elektrik ihtiyacının tamamen güneş enerji panelleriyle karşılanacağını belirten Özdemir, şunları kaydetti:

“Şu anda 18 su deposuna ve 2 tesise kurulan güneş enerji panelleri ile depoların elektrik tüketimleri güneş enerjisinden karşılanıyor. Bu sayede kurumumuz yıllık olarak yaklaşık 240 bin lira elektrik faturasında tasarruf sağlamış olacak. Bu proje hem ekonomik anlamda MASKİ’ye katkıda bulunacak hem de doğaya çok ciddi anlamda katkıları olacak. Üstelik atıl durumda olan güneş panelleri ve aydınlatma direklerini kullanıyoruz. Malatya merkezde bulunan toplamda 36 su deposunun tamamı güneş enerjisi panelleriyle rehabilitasyonu yapılacak. 36 su deposu 2 MASKİ tesisinin enerji ihtiyacının güneş enerjisi ile karşılanması durumunda 456 bin liralık tasarruf sağlanmış olacak.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.