Şahinbey Belediyesi Çalışmaları ile Halkın Takdirini Topluyor

sahinbey-belediyesi-calismalari-ile-halkin-takdirini-topluyorŞahinbey Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci oturumu Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında Meclis Salonu’nda yapıldı.

Gündem maddelerine geçmeden önce yapılan hizmet ve yatırımlar hakkında slayt eşliğinde bilgiler veren Başkan Tahmazoğlu, göreve geldiklerinde önceliklerini belirlediklerini belirterek, “92 milyon TL olan 2009 bütçesini 7 kat arttırarak, 637 milyon TL’ye çıkardık. Bütçemizin yüzde 80’ini yatırım bütçesi olarak kullandık” dedi.

HER ALANDA VATANDAŞIMIZA HİZMET ETTİK
Göreve geldiklerinde insan merkezli hizmet odaklı bir çalışmayı önemsediklerini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Kentsel dönüşüm, konut yapımı, çarpık yapılaşma ile mücadele, park ve yeşil alan ve sosyal projeler olarak önceliklerimizi belirledik. Şuanda 5 bölgede kentsel dönüşüm yapıyoruz. Bugüne kadar yüzde 97’lik kısmını vatandaşlarımızla anlaşarak 2 bin 610 evin yıkımını yaptık. Kamulaştırma için 286 milyon TL harcadık. Belediye olarak 5 bin konut yapıyoruz. Çamlıca konutlarımızın ilk etabında yapımını tamamladığımız 391 konutumuzu satışa sunduk. 2 ve 3 etaplar hızlı bir şekilde yapılıyor. Güzelvadi ve Kahvelipınar’da TOKİ’ye yer vererek, bin konut yapılması için çalışma başladı. Afet riski bulunan 31 mahallemizde karar çıktı. Dönüşüme başlayacağız. Mavikent’te 2 bin ailemizi kura ile ev sahibi yaptık. Mart ayında hak sahiplerine evlerini teslim etmeye başlayacağız. Görev süremizde Müteahhitlerimize 45 bin 772 adet konut ruhsatı verdik. 382 adet park yaptık. Parklarımıza 66 halı saha ve 30 basketbol sahası yaparak ücretsiz olarak hizmete sunduk. Yine 1 milyon 700 bin metrekare Türkiye’nin en büyük parkının olduğu Yeşilvadi Projemiz hızla tamamlanıyor. 4 yılda 4 milyon 817 bin metrekare asfalt çalışması yaptık. 2 milyon 119 bin metrekare kilittaşı çalışması yaptık. 11 olan sosyal tesis sayımızı 62’ye çıkardık. Bu güne kadar tesislerimizde 117 bin 340 kişi faydalandı. Şuanda 30 ayrı branşta 41 bin 190 kişi faydalanıyor. İlçemizin değişik bölgelerinde 6 adet semt pazarı yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Türkiye’de bir ilki yaparak hanımlar yüzme havuzu spor ve kültür merkezini hanımların hizmetine sunduk. Tarihi dokunun yüzde 90’ı Şahinbey ilçemizde bulunmaktadır. Bu nedenle restorasyon çalışması, sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışmasına büyük önem verdik. 7 kilometrelik sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışması yaptık. Yaptığımız bu çalışmalarla tarih Şahinbey’de yeniden canlandı. Türkiye’de bir ilk olarak tarihi kentler birliği büyük ödülünü Şahinbey belediyemize verdi. Belediye olarak iki okul yaparak eğitim öğretime sunduk. Üçüncü okulumuz olan bilim ve teknoloji merkezimizin yapımı için protokol imzaladık. Üniversite Gaziantep birincimize iki yıldır araba hediye ediyoruz. 4 yıldır tüm okullarımızın birincilerine dizüstü bilgisayar hediye ediyoruz. 667 engelli vatandaşımıza akülü ve manuel tekerlekli sandalye hediye ettik. Kan bağışı kampanyasında belediye olarak tek noktada kan bağışı ile Türkiye rekorunu kırdık. Sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında festivaller, konserler ve anma geceleri düzenledik. Evlilik okulumuza 4 bin 138 kişi katıldı. Hoş geldin bebek projesi kapsamında 15.119 bebeğimizi evinde ziyaret ettik. Sosyal marketimizde 3 bin 725 ailemiz faydalanmaktadır. 4 yılda 764 bin kişiye aşure ikramı yaptık. Sporu önemsiyoruz. Her yıl yaz spor okulları düzenliyoruz. Spor kulübümüz 7 ayrı branşta faaliyet göstermektedir. İkinci ligde mücadele eden voleybol takımımız lider durumda hedef birinci lig. Her yıl Satranç turnuvası ve masa tenisi turnuvası düzenliyoruz. Ayrıca değişik branşlarda dünya ve Türkiye şampiyonları yetiştiriyoruz. 86 bin metrekare alana sahip olan Akkent Spor Köyümüzde sona yaklaştık. Halı sahalar, basketbol ile tenis kortları ve yüzme havuzu tamamlanan spor köyümüzde kapalı spor salonu tamamlanma aşamasına geldi. 320 bin metrekare alana yapılan Şahinbey sanayi sitemizde sona gelindi. İşyerlerimizin satışını esnafımıza yaptık. Kısa süre sonra esnafımız buraya taşınacaktır. Bu çalışmalarda desteklerinden dolayı meclis üyelerimize ve ekiplerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ
2014 yılı içinde görev yapacak olan denetim komisyonu üyeliğine meclis üyeleri Nihat Aydıngüler, Müslüm Yüksel, Kamber Kurt, Kenan Durur ve Nihat Bencan seçildi.

Gündeme alınan16 maddenin 4’ü kabul edilirken, geriye kalan 12 madde ise ilgili komisyonlara havale edildi. Gündemde görüşülecek madde kalmadığından bir sonraki meclis 7 Ocak 2014 Salı günü saat 14.00’da toplanmak üzere dağıldı.