Afyon Belediyesi’nde yolsuzluk iddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz Afyonkarahisar Belediyesi hakkında da çok sayıda yolsuzluk iddiası olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, mevcut Belediye Başkanı, Belediye meclis üyeleri ile başkan yardımcıları ve bazı belediye çalışanların da adının geçtiği onlarca mahkeme dosyasının açıklanmayı beklediğini öne sürdü.

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, parti binasında önünde yaptığı açıklamada siyasi iktidara yüklendi. Hükümetin, yargıyı tamamen siyasallaştırdığını, Danıştay’ın kararıyla adli kolluk yönetmeliğindeki değişikliğin uygulamasının durdurulduğunu dile getiren Görgöz, Danıştay’ın kaldırılma gayreti içinde olunduğunu belirtti.

AFYON’A OPERASYON YANSIMASI
Yalçın Görgöz, “Halkımız hepimizin bildiği gibi merakla 2’nci ve 3’üncü dalga operasyonunu beklemektedir. Çünkü yolsuzlukların boyutu tarif edilemeyecek kadar büyüktür. İkinci dalga operasyonu beklenirken, ülke genelinde olduğu gibi ilimizin de bu yolsuzluk ve rüşvet olaylarından bire bir etkilendiğini biliyoruz. TOKİ başta olmak üzere, ilimizde gerçekleştirilen birtakım imar uygulamaları ve ihalelerde yanlış uygulamalar yapıldığı iddiaları had safhaya çıkmıştır. Belgelerin adeta havada uçuştuğu, ancak bir türlü ortaya konarak açıklanmamış olması halkımızı rahatsız etmektedir” diye konuştu.

“TAPELER SIKÇA KONUŞULUYOR”
Yalçın Görgöz, Afyon’da eski garaj, eski stadyum ve kapalı spor salonu, yeni spor kompleksi, eski ve yeni devlet hastanesi, eski ve yeni müze, kent meydanı projesi, eski belediye binası restorasyonu, Karayolları, Köy Hizmetleri arazilerinin ve Akarçay’ın hangi şartlarda, ne bedelle değişikliğe uğradığını ya da uğrayacağı hakkında hiçbir açıklama yapılmadığını söyledi.

Yapılan açıklamaların tatmin edici olmadığını ifade eden Görgöz, şunları kaydetti: “İlimizin birçok bölgesi ile ilgili yapılan otopark ihalesi ve imar uygulamaları hakkındaki şaibeler, konuşulanlar, Belediye Başkanı’nın ve Belediye Meclis üyelerinin birçoğunun adının geçtiği mahkeme dosyaları, belgeleri ve tapeler, halk arasında sıkça konuşulur hale gelmiştir. Sözkonusu tapelerde Belediye Meclis Üyesi ile, Belediye Zabıta Müdürü ve Zabıta çalışanlarıyla, ihaleye katılarak alan alan firmayla ihaleden önce ve sonra ihaleyle ilgili görüşmeler tapelerle mevcuttur. Bu dava, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Terörle Mücadele Kanunu’nun 10’uncu maddesi ile görevli savcılıkça yürütülmektedir.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.