Dünya Gençleri Bağımlılıkla Mücadele Ediyor

Başkan Sözlü, bağımlılıkla mücadele için yola çıkan yabancı gençleri kabul etti.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 6 ülkeden gençlerin, bağımlılıkla mücadele etmek için yer aldığı “Bağımlılıkla Mücadele Ediyorum” projesi kapsamında 40 genç, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.
Bağımsız bir gençlik kuruluşu olan Grup Akdeniz tarafından “Bağımlılıkla Mücadele Ediyorum” projesi kapsamında Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye’den 40 genç, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı toplantıda ilk sözü alan Grup Akdeniz Yasal Temsilcisi ve Sabancı Meslek Lisesi Öğretmeni Levent Öztürk, grup hakkında ve projeyle ilgili bilgi verdi.

GENÇLER FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYOR

Öztürk, “Gurup Akdeniz; informal grup olarak, bağımsız, 6 ülkeden toplam 40 katılımcıdan oluşan, 18-30 yaş arası bir gençlik kuruluşu. 2015’te, Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı Türkiye Ulusal Ajansı’yla yapmış olduğumuz Erasmus Plus kapsamındaki gençlik değişimi alt programında (We are fighting against addictions) ‘Bağımlılıkla Mücadele Ediyoruz’ isimli projemiz kabul edildi. Bu amaçla 20 Ocak’tan bu yana misafirlerimizi Adana’da ağırlıyoruz ve proje etkinliklerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

Buradaki arkadaşlarımızın hiçbirinin bağımlılıkla ilgisi yok ve bu alanda farkındalık oluşturmak istiyorlar. Biz de çeşitli kurum ve kuruluşlarımızın katkılarıyla farkındalık yaratmak istiyoruz” dedi.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EDEN GENÇLERİ KONUK ETMEK MUTLULUK VERİCİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de gençleri ulvi amaçları için tebrik etti. Başkan Sözlü, “Hocamı da böyle bir projenin hazırlayıcısı ve ev sahibi oldukları için tebrik ediyorum. Dünyanın geleceğinde önemli rolü olacak kitleyi düşünen, bağımlılık sorunuyla mücadele eden gençleri burada misafir ettik. Onlara ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz. Böyle önemli bir amaç için farklı ülkelerden gençlerin bir araya geliyor olmasını da önemsiyorum. Küreselleşme; yeryüzündeki her şeyin avucunuzun içinde olmasıdır. Küreselleşmeyi böyle algılamak lazım. Hiç kimse yaşadığı iyi veya kötü şeyi tek başına yaşamıyor. Ülkelerdeki kötülük ve iyiliklerin diğer ülkelere yansıması çok kolay. Onun için güzelliklerin çoğalması adına birlikte çalışmaya ihtiyaç var. 6 ülkeden genç insanların böylesine bir duyguyla bir araya geliyor olması, dünyanın küçüldüğü bir anda meseleye sahip çıkılması noktasında daha büyük bir anlam ifade ediyor. Bu konuda ortaya koyacağınız görüşler sosyal medya yoluyla dünyanın her noktasına ulaşıyor. Bağımlılık refah toplumu ülkelerinde daha çok görülüyor. Ancak yoksul ülkelerde de yoğun. Dünya ülkelerinin bu konudaki işbirliği bağımlılıkla mücadelede önemli. Sadece bağımlılıkla değil, insanlığın barışı, huzuru ve refahı için de mücadele etmek gerekiyor. İnançlardan ve mensup olunan milletlerden dolayı kimseyi dışlamamalıyız. Buradaki gençler geleceği şekillendirecekler ve bir gün dünyada onların yaş grubu hakim olacak. Şimdiden ortaya koyacağınız tavır çok önemli. İnançlarından, ırklarından dolayı dışlanan insanlar ötekileştirildikçe toplumda adalet duygusu sarsılıyor. Sizin inşa edeceğiniz gelecekte hukuk ve adalet en üstte olmalı” diye konuştu.

Başkan Sözlü’nün ardından 5 ükenin grup sözcüleri kendileri takdim etti ve ülkeleriyle ilgili bilgi verdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kendisini ziyaret eden gençlere çeşitli hediyeler verdi, Adana gezisi için olanak sağladı.

Toplantıda Adana Cumhuriyet Savcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü görevlileri de bulundu ve bağımlılıkla mücadele konusunda kentte yapılanları anlattı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.