SÖZLÜ: “DEVLET BAHÇELİ KÖPRÜSÜ, ADANA’NIN İTİBAR ABİDESİ OLACAK”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 30 Mart’ta temeli atılacak bin 625 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğindeki Devlet Bahçeli Köprüsü’nün Adana’nın itibar abidesi olacağını söyledi.

Başkan Sözlü, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendi adını taşıyan köprünün temel atma törenine katılacağını bildirdi. Seyhan Baraj Gölü’nün çehresini değiştirecek halkın ortak kullanım alanı Adnan Menderes Bulvarı Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi’ni uygulamak üzere harekete geçtiklerini vurgulayan Başkan Sözlü, “Kimse kusura bakmasın, bu projeyi hayata geçireceğiz” dedi.

“MUHTARLAR KÖPRÜ GÖREVİNİ YÜRÜTÜYOR”
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Anemon Otel’de organize edilen Muhtarlarla İstişare Toplantısı’nda Çukurova ve Sarıçam ilçelerindeki muhtarlarla buluştu. Genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve ASKİ bürokratlarının hazır bulunduğu toplantıda muhtarlar, belediye hizmetleriyle ilgili memnuniyetlerini ve taleplerini dile getirdi. Muhtarların çözüm istediği konularla ilgili söz alan belediye bürokratları yürütülen çalışmalar ve planlamalar hakkında bilgi verdi. Her iki ilçenin belediye meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda muhtarlara hitap eden Başkan Hüseyin Sözlü, kaynakların verimli kullanılması ve hizmetlerin sürdürülebilir olması bakımından muhtarların vatandaş ile belediye arasında köprü görevini yürüttüğü belirtti. Muhtarları çözüm ortağı olarak gördüklerini, bu anlayışla farklı organizasyonlarda bir araya gelip, yüz yüze iletişime geçtiklerini kaydeden Başkan Sözlü, “Muhtarlarımızın düşünceleri, değerlendirmeleri, talepleri bizler için çok önemli. Vatandaş ile belediye arasında köprü rolü üstlenen muhtarlarımız, halkın lehine çözüm üretmek açısından kilit rol oynuyor, bizlerin işini kolaylaştırıyorlar” dedi.

DEVLET BAHÇELİ, ADINI TAŞIYAN KÖPRÜNÜN TEMELİNİ ATACAK
Başkan Hüseyin Sözlü, toplantıya katılan muhtarları Seyhan Barajı’nın hemen güneyinde projelendirilen Devlet Bahçeli Köprüsü’nün 30 Mart günü saat 13.00’daki temel atma törenine davet etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, adını taşıyan köprünün temel atma törenine teşrif edeceğini duyuran Başkan Sözlü, “Genel Başkanımız, Türk Dünyasının Bilge Lideri, Türkmen Beyimiz, Sayın Devlet Bahçeli, kendi adını taşıyan köprünün temel atma törenine katılacaklardır. Bin 625 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğindeki Devlet Bahçeli Köprüsü, Adana’nın itibar projesi olacak. (800 metre betonarme köprü, 825 metre çelik köprü, yolla birlikte imalatın genel uzunluğu 2450 metre) Üzerinde 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli yol ve çift hatlı demiryolu bulunacak. Devlet Bahçeli Köprüsü, şehrimizin en az 30-40 yıllık ulaşım ihtiyacını karşılayacak” diye konuştu.

3’üncü Boğaz Köprüsü’nden sonra Türkiye’nin en uzun köprüsünü Adana’da inşa edeceklerini kaydeden Başkan Sözlü, 1,5 yılda tamamlanacak projenin ihale bedelinin 120 milyon lira olduğunu ifade etti. Başkan Sözlü, günlük 55-60 bin taşıtın geçiş yapmasını öngördükleri köprünün Yüreğir yakasında yeni yapılan Hastane kompleksi ve adliye ile üniversite ve Balcalı Hastanesi’nin trafik yükünü taşıyacağını, ulaşımı rahatlatacağını anlattı.

SÖZLÜ’NÜN MENDERES BULVARI KARARLILIĞI
Başkan Sözlü, Adana halkının ortak kullanım alanı olan ve özellikle hafta sonları vatandaşların piknik yaptığı Adnan Menderes Bulvarı’nda ödüllü projeyi hayata geçirmeye kararlı olduklarını vurguladı. Başkan Sözlü, Seyhan Baraj Gölü’nün çehresini değiştirecek ve kente önemli prestij kazandıracak Adnan Menderes Bulvarı Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi’nin uygulanması için harekete geçtiklerini, esnafın bölgeyi boşaltacağını açıkladı. Bu bölgede DSİ ve Hazine’ye ait alanların bulunduğunu aktaran Başkan Sözlü, şunları söyledi:
“Adnan Menderes’teki projeyi hayata geçirirken, Adana halkının desteğini arkamıza alacağız. Çünkü orası, Adana halkının nefes alabildiği ortak kullanım alanıdır. Adnan Menderes’e girdik, ilk kazmayı vuracağız ve bu projeyi hayata geçireceğiz. Kimse kusura bakmasın, bu projeyi gerçekleştireceğiz.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.