ÇOCUKLAR ‘KAÇIŞ KODU UZAY’ LA MACERA YAŞADILAR

Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi’nde gerçekleştirilen atölye çalışmasında çocuklar, bilim ve uzay temasıyla birleştirilen ‘Kaçış Kodu; Uzay’ isimli yarışmada bulmacalar ve akıl oyunlarıyla rekabet içinde eğlenerek çıkış yolunu bulmaya çalıştılar.

Eskişehir’de yaşayan çocukların ara tatillerini en iyi biçimde geçirmelerini sağlamak için düzenlenen Bilim Deney Merkezi(BDM)ve Sabancı Uzay Evi Kış Atölyeleri başladı. Çocuklar ilk gün, ‘Kaçış Kodu; Uzay ‘ adlı atölye çalışmasında oldukça eğlendiler.

Asıl amacı, çocukların bilim ve uzay ile ilgili bildiklerini kullanmaları, dikkatlerini ve odaklanmalarını arttırmaya çalışmak olan ‘Kaçış Kodu; Uzay’ atölyesinde, “Kaçış Odası” oyununun bilim ve uzay temasıyla birleştirildi. Çocuklara hem heyecanlı anlar yaşatmak, hem de rekabet ve yarışma ortamıyla eğlenmelerini sağlamanın hedeflendiği atölye çalışmasının başlangıcında, çocuklara Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi’ni kapsayan bir bilmecenin içinde oldukları anlatıldı.

Eğitmen ve yardımcılarının da yönlendirmeleriyle, BDM ve Sabancı Uzay Evi’nin içine yerleştirilmiş çeşitli bulmacalar ve akıl oyunlarıyla, çıkışı bulmaları istendi. Atölye çalışmasına katılan 10-12 yaşlarındaki çocuklar, her buldukları ipucuyla ve çözdükleri her bulmaca ile çıkışa bir adım daha yaklaştılar. Büyük bir heyecan ve rekabet içindeki yarışmada üç grup en sonunda Bilim Deney Merkezi’nde başlayan yolculuklarını, Uzay Evi kapısını açacak bulmacayı çözmeleriyle sona erdi.

Atölye çalışmasında oldukça eğlenen ve kazanmanın mutluluğunu yaşayan çocuklar Katılım Belgeleriyle, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’in, ‘Gelecek Eskişehir’den geçecek’ sözünün önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.