Adana Çarşı Trafiğinde Tek Yön Tedbirleri Sürüyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, Küçüksaat ve 5 Ocak Meydanı güzergahında tek yön olan caddeleri pankartlarla donattı, toplu taşıma araçlarının durak harici yolcu alıp, indirmesini önlemek için dekoratif bariyerler yerleştirdi.

Tek yön uygulamasına ilave tedbirler

Adana’nın çarşı merkezinde trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmak amacıyla 5 caddede ‘tek yön’ uygulaması başlatan Adana Büyükşehir Belediyesi, kent halkını bilgilendirmek için Küçüksaat ve 5 Ocak Meydanı bölgesini yönlendirme pankartlarıyla donattı. Abidinpaşa Caddesi’nde toplu taşıma araçlarının durak harici yolcu alıp, indirmesini önlemek için ihtiyaç duyulan noktalara dekoratif bariyerler yerleştiren Büyükşehir ekipleri, İnönü Caddesi’nin Cemal Gürsel Caddesi ile kesiştiği yerde genişletme çalışması yaptı.

TEK-YON-LEVHA-BARIYER-6-Custom

TEK YÖN UYGULAMASI 21 OCAK’TA BAŞLADI

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı karar doğrultusunda 21 Ocak’tan itibaren kentin çekirdeğini oluşturan Abidinpaşa, Kızılay, Ali Münif Yeğenağa, İnönü ve Sefa Özler caddelerinde trafik akışı tekyönde geçiş vermeye başladı. Cemal Gürsel ve Çakmak caddeleri, belediye otobüsü, özel halk otobüsü ve dolmuş geçişine kapatıldı. Yeni uygulama, Küçüksaat ve 5 Ocak Meydanı bölgesindeki trafik sıkışıklığına çözüm getirdi.

DURAK HARİCİ YERLERE DEKORATİF BARİYERLER

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, yeni uygulamanın daha iyi sonuçlar vermesi için Küçük Saat ve 5 Ocak Meydanı güzergahında tek yön pankartları astı. Sürücüler, gidecekleri istikamete göre bu yönlendirme pankartlarından yararlanmaya başladı. Büyükşehir ekipleri, toplu taşıma araçlarının kullandığı Abidinpaşa Caddesi’nde de durak harici yolcu iniş, binişlerini önlemek için ihtiyaç duyulan noktalara dekoratif bariyerler monte etti. İnönü Caddesi ile Cemal Gürsel Caddesinin kesiştiği yerde ise Adliye Sarayı’nın güvenliği için konulan beton bariyerler geriye alındı. Kazanılan alan sayesinde bu noktada da trafik akışı hızlandırıldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.