Kardeş şehir Gostivar’dan, Akhisar’a ziyaret

Akhisar Belediyesi ile kardeş şehir olan Makedonya’ın kuzeybatısında yer alan Gostivar Belediyesi’nden Akhisar’a işbirliği ve dayanışma ziyaretinde bulundu.

Gostivar Belediye Başkanı Dr. Arben Taravari, Belediye Ekonomi Gelişim Ve Kalkınma Bürosu Müdürü Besim Doğani, iş adamı Hajber Taravari ile rehber Gzim Hacı Eyüp’den oluşan heyet ilk olarak Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın konuğu oldu. Ziyarete AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Sayın ve Belediye Başkan Yardımcıları Latif Çakmak ve Ömer İşçi ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu da katıldı.

Yapılan yeni seçimde Belediye Başkanı olarak seçilen Dr. Arben Taravari’yi tebrik eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, arada bulunan resmi köprünün daha kalıcı olması adına belediye imkanları dahilinde her türlü projede yer alabileceklerini ifade ederek Osmanlı yadigarı bir şehir olan Gostivar’ı önemsediklerini kaydetti.

akhisar2

Gostivar’ın, Ege denizine dökülen Vardar nehrinin doğduğu Şar dağının eteklerinde, Polog vadisinin verimi topraklarında kurulu bir şehir olduğunu kaydeden Gostival Beledidye Başkanı Dr. Arben Taravari, Makedonya’nın hem siyasi hem de ekonomik açıdan önemli şehirlerinden birisi de Gostivar olduğunu çok kültürlü bir hayatın sembol şehirlerinden birisi olduğunu ifade etti.

Ziyaret sonunda Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, günün anısına ziyaretçilere Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesi tarafından nakşedilen çini, Süper Lig’de mücadele veren T.M. Akhisarspor formalarını takdim etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.