Türk Dünyası Ressamları Gondolla Nehir Turu Attı, Mangalda Sucuk Ekmek Keyfi Yaptı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 2. Uluslar arası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı’nda kenti resmeden ressamlarla birlikte gondolda nehir turuna katıldı

2.Uluslar arası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı Genel Koordinatörü Zeynep Sözlü ile birlikte 33 ülkeden gelen 93 Türk Dünyası ressamını kentin kalbi Seyhan Nehri’nde gondol gezintisine çıkaran Başkan Hüseyin Sözlü, nehir gezintisinin ardından ressamlarla Merkez Park’ta mangalda sucuk ekmek keyfi yaptı.

DSC_5357-Custom

ADANA’NIN GÜZELLİKLERİNİ SEYRETTİLER

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslar arası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı altıncı gününde renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, çalıştaya katılarak kenti resmeden 33 ülkenin 93 ressamını Adana’ya genel bir bakış açısı kazandırmak adına kentin kalbi Seyhan Nehri üzerinde gondol gezintisine çıkardı. Başkan Hüseyin Sözlü’nün eşi, 2. Uluslar arası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı Genel Koordinatörü Zeynep Sözlü’nün de katıldığı gondol gezintisinde ressamlar Adana’nın güzelliklerini nehir üzerinden seyretti.

KENDİLERİNİ VENEDİK’TE HİSSETTİLER

Gondol gezintisi esnasında kimi ressamların bozkurt işareti ile Başkan Sözlü’nün bulunduğu gondola selam vermesi tebessüm ettirirken kara kalemle çalışan ressamların nehir kenarında gördüklerini henüz gondolda iken çizmeye başlaması kente hayran kaldıklarının ispatı niteliğindeydi. Öte yandan gondol gezintisi sonrası kimi ressamlar kendilerini Venedik’te hissettiklerini belirtmeleri de dikkatlerden kaçmadı.

MANGALDA SUCUK EKMEK KEYFİ YAPTILAR

Seyhan Nehri’nde gondolla yapılan gezintinin ardından köprü üzerinden yürüyerek nehrin karşı kıyısına geçen heyet, nehrin karşısındaki Merkez Park saat kulesi yanında yakılan mangallarda sucuk ekmek keyfi yaptılar. Sucuk ekmek keyfinin ardından 75. Yıl Sanat Galerisi’ne geçen ressamlar gördüklerini resmetmeye başlarken Başkan Hüseyin Sözlü yaptığı açıklamada, “Dünya’nın en estetik kargaşa ve yoğunluğu burada yaşanıyor. Atölyeye baktığınızda bir fabrika gibi çalışıyor. Dünya’nın en kalifiye sanatçıları Adanamızı resmediyor. Gelişen ortak şuur beni Türk Dünyası’nın geleceği adına çok ümitlendiriyor” dedi.