Vatandaş İstedi, Mersin Büyükşehir Yaptı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz kendisine sosyal medyadan ulaşarak yolunun yapılmasını rica eden 33 yaşındaki bedensel engelli Tuncer Köşkeroğlu’nun ricasını kırmadı ve ekiplere talimat vererek yolun yapılmasını sağladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi örnek bir hizmete daha imza atarak, Tarsus’ta yaşayan engelli vatandaşın her gün kullandığı ve gidiş gelişlerde zorluk yaşadığı yolu asfalt döşeyerek, kullanıma uygun hale getirdi.

Yolunun yapılmasını isteyen Tuncer Köşkeroğlu’nun çağrısına kulak veren Başkan Kocamaz, daha önce köy statüsünde olan ve 30 yıldır bozuk olan yolun yapılması için ekiplere talimat verdi. Büyükşehir Belediyesi Tarsus Koordinasyon Merkezi’ne bağlı Yol Yapım, Bakım ve Onarım ekipleri Burhanettin Kocamaz’ın talimatı üzerine harekete geçerek, birkaç saat içerisinde bozuk yolu asfaltla kaplayarak, Tuncer Köşkeroğlu’nun kullanımına uygun hale getirdiler.

mersin-2

“Oğlum çok mutlu oldu”

Evinin önünde bulunan yol bozuk olduğu için oğlunun gidiş gelişlerde zorluk yaşadığını belirten anne Seher Köşkeroğlu, “ Bu yol yapılmadan önce ben çok zorlanıyordum. Bir yere gitmek istediğinde oğlumu kendim götürüp getiriyordum. Yalnız bırakamıyordum. Kendimde yaşlı olduğum için zorlanıyordum. Şimdi benim yardımım olmadan kendi başına gidip geliyor. Yolu yaptılar çok güzel oldu. Yolu yaptıkları için Allah Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden ve Burhanettin Başkanımızdan razı olsun. Oğlum da çok mutlu oldu” dedi.

Muhtarı olduğu mahallede yaşayan Tuncer Köşkeroğlu’nun bozuk yolu kullanırken ne kadar zorlandığına şahit olduklarını belirten Tarsus Takbaş Mahalle Muhtarı Hamza Bozali, “Tuncer kardeşimizin evinin önü bozuktu. Çok zorlanıyordu. Annesi götürüp getiriyordu. Kendisi sosyal medyadan Burhanettin Başkanımıza ulaşmış. Allah razı olsun Burhanettin Başkanımızdan sorunu en kısa zamanda çözdü. Engelli kardeşimiz şimdi kimsenin yardımı olmadan kendisi gidip gelebiliyor. Rahatlığa kavuştu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza Takbaş Mahalle muhtarı olarak tüm hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah Burhanettin Başkanı başımızdan eksik etmesin” şeklinde konuştu.

Anne Köşkeroğlu daha önce çukurlarla dolu yolda akülü aracını kullanamayan oğlunun çağrısına kulak vererek, birkaç saat içerisinde yolunu yaptıran Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti.

Yeni yapılan yolda gitmek istediği yere annesinin yardımı olmadan rahatça gidip gelen Tuncer Köşkeroğlu’nun mutluluğu ise gözlerinden okunuyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.