Bozkırın Tezenesi Çukurova’da Yad Edildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ın türkülerini Mersinlilerle buluşturdu.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda İstanbul TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Berna Aytar ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Korosu tarafından gerçekleştirilen muhteşem konserle Mersinli vatandaşlar Neşet Ertaş türkülerini yeniden dinleme fırsatı buldu.

Kongre ve Sergi Sarayı’nın tıklım tıklım olduğu konsere Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hikmet Koç, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Çağ Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ünal Ay, meclis üyeleri, daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Koro şefliğini Kenan Yıldız’ın yaptığı konserde Bozkırın tezenesi lakaplı ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ın en sevilen türküleri, Berna Aytar ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Korosu’nun notalarında yeniden canlandı. ‘Yalan Dünya’, ‘Kendim Ettim Kendim Buldum’, ‘Acem Kızı’, ‘Hata Benim, ‘Zahidem’, ‘Ahirim Sensin’, ‘Doyulur mu’, ‘Nar Danesi’ gibi birbirinden güzel Neşet Ertaş Türküleri ile salonu dolduran vatandaşları hem hüzünlendiren hem de neşelendiren sanatçılar performansları ile büyük beğeni topladı.

m2

Mütevazılığı ve hoşgörülü tavırları ile tüm Türkiye’nin gönlünde taht kuran Neşet Ertaş’ın türkülerini hem koro hem de solo olarak seslendiren Berna Aytar ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Koro üyeleri vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

“Memleketimde Neşet Ertaş türküleri seslendirmek benim için büyük şeref”
Mersin’de Neşet Ertaş türküleri seslendirmenin kendisi için ayrı bir önemi olduğunu söyleyen TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Berna Aytar, “Bugün benim için çok büyük bir gün. Doğduğum, büyüdüğüm yerde, memleketimde Neşet Ertaş türküleri ile sahneden olmak benim için çok büyük bir şeref. Çok büyük bir gurur. Beni yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün Neşet Ertaş türküleri ile aşkı, hüznü ve derdi hep birlikte hissedeceğiz. Bizi, bu güzel etkinlikte sizlerle buluşturan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ve tüm yetkililere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Program sonunda Vali Yardımcısı Süleyman Deniz Koro şefi Kenan Yıldız’a çiçek takdim ederken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hikmet Koç İstanbul TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Berna Aytar’a çiçek takdim ederek, “Bu muhteşem geceyi bize yaşatan Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Korosu’na ve Mersin’i şereflendiren Berna Aytar’a teşekkür ediyorum. Büyük üstat, Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı bugün düzenlenen etkinlik sayesinde yeniden saygı, sevgi, rahmet ve minnetle andık. Mekânı cennet olsun” şeklinde konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.