Mustafa Yıldızdoğan Ve Songül Karlı Tarsus’u Salladı

18. Geleneksel Çukurova Karboğazı Zafer Şöleni’nin ikinci gününün hava muhalefeti sebebiyle ertelenen Mustafa Yıldızdoğan ve Songül Karlı konserleri Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Sanatçılar birbirinden güzel eserleri Tarsuslular için söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen Çukurova Karboğazı Zafer Şöleni’nin son günü, düzenlenen konserler ile taçlandırıldı. Seslendirilen türkülerle vatandaşlar coşkulu saatler yaşarken, alanı dolduran coşkulu kalabalık ellerinde Türk Bayrakları ile söylenen parçalara eşlik etti.

Mustafa Yıldızdoğan ve Songül Karlı konserlerine, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Salih Ünal, Tarsus Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Emre Bircan, Türkav Tarsus Şube Başkanı Abdullah Seki, Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Naci Güllü ve binlerce vatandaş katıldı.

Karlı en güzel türkülerini seslendirdi

Konserde ilk olarak Türk Halk Müziği sanatçısı Songül Karlı sahne aldı. Sahneye ‘Omuz Omuza’ türküsü ile çıkan Karlı, ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’, ‘İşte Gidiyorum’, ‘Dam Üstüne Çul Serer’, ‘Yol Ver Dağlar’, ‘Mevlam Birçok Dert Vermiş’ ve ‘Sen Gel Diyorsun’ gibi birbirinden güzel türkülerin ardından ‘Bir Oğlum’ parçası ile konserini sonlandırdı.

Konser sonunda, Türk Halk Müziği sanatçısı Songül Karlı’ya çiçek ve plaketini Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can verdi. Konser sonunda konuşma yapan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “Pazar günü Karboğazı Zafer Şöleni’ni kutlayacaktık ama yağıştan dolayı bugün Tarsus’umuzda kutluyoruz. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla, minnetle anıyoruz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun, mekânları cennet olsun. Cenab-ı Allah birlikteliğimizi daim etsin, gönderden bayrağımızı indirmesin, ezanlarımızı susturmasın. Ülkemizde birliğimiz ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere inat biz buradayız. Bizim olduğumuz sürece, biz olduğumuz müddetçe ülkemizde bayrağımız da inmez, ezanlarımız da susmaz diyoruz. Hepimizin Karboğazı Zafer Şöleni kutlu olsun” dedi.

“Karboğazı bir ağıttır, Karboğazı bir destandır”
mersin-2
Son olarak sahneye çıkan Türk Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Yıldızdoğan en sevilen parçalarından bir tanesi olan ‘Türkiyem’ türküsü ile sahneye çıktı. ‘Dayanamıyorum’, ‘’Yar Gelsin’, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘Kızıl Elma’, ‘Akşama Kadar’, ‘Gittiler’, ‘Sil Beni Beni’ ve ‘Leyli Güzel’ parçaları ile konserini tamamladı.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Yıldızdoğan’a çiçek ve plaketini Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan verdi. Tufan, yaptığı konuşmasında, “Bu güzel akşamda Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz aramızda olmayı çok istedi ama şehir dışında olduğu için katılamadı. Selamlarını, sevgilerini, muhabbetlerini gönderdi. Karboğazı bir ağıttır, Karboğazı bir destandır, Karboğazı bölgesinin en büyük gerilla savaşıdır ve kazanılan zaferdir. Bugün o zaferi kutluyoruz burada. Oradaki 44 tane yiğidimiz bin kişilik Fransız taburunu esir alır, zaferden sonra Ankara Anlaşması imzalanır ve neticede Çukurova ve tüm güney Fransız işgalinden kurtulur. O zaferi kazanan Gülekli Kemaller, Tuncu Veliler, Veli Haşim Efendiler, bizim Yörüklerimiz, bizim çobanlarımızdır. Hepsinin ruhu şad olsun, mekânları cennet olsun, Allah onlardan razı olsun diyorum. Değerli kardeşim Mustafa Yıldızdoğan’ın da diline yüreğine ve ayaklarına sağlık diyorum” şeklinde konuştu.

Ayrıca sanatçılar, Kırgızistan’dan Karboğazı Zafer Şöleni’ne gelen misafir sanatlılar ile de türkü söylediler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.