Karboğazı Şöleni Sona Erdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenerek geleneksel hale getirilen ve bu yıl 18. kez kutlanan Karboğazı Zafer Şöleni, eğlence ve müzik dolu geçen iki günün ardından sona erdi.

Karboğazı Zafer Şöleni’nin ikinci gününe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Tarsus Jandarma Komutan Vekili Burak Demirtaş, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Gökhan Demir, MHP İlçe Başkanları, MHP İlçe kadın kolları başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

Karboğazı Zafer Şöleni’nin ikinci günü protokol üyelerinin, mehteran takımı ile gerçekleştirdiği kortej yürüyüşü ile başladı. Karboğazı Kuvayi Milliye anıtına çiçek bırakılması ile devam eden törende alanı dolduran vatandaşlar mehteran takımının konseri ile şölenin tadını çıkardı. Mehteran takımının seslendirdiği Genç Osman, Fetih Marşı, Hücum Marşı alanda buluna vatandaşları coştururken, bazı vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile mehteran takımına eşlik etti.

Konser sonrası Mersin Muğdat Cami imamı Hasan Tekerlek Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirerek, vatan için şahadet şerbeti içen tüm şehitler ve gaziler için hep birlikte dua ettiler.

Dua sonrası ise protokol üyeleri ve vatandaşlar atlı akrobasi gösterilerinin gerçekleştirileceği alana gençtiler. Türk tarihinde ve töresinde önemli bir yere sahip olan atlarla yapılan akrobasi gösterisi günün en heyecanlı etkinliği oldu. At üstünde ciritçilerin gerçekleştirdikleri gösterileri vatandaşlar nefeslerini tutarak izledi.

Mersinliler Karboğazı’nda Eğlenceye Doyamadılar
mersin-3
Dolu dolu geçen ilk günün ardından, vatandaşlar sabah saatlerinde alanda yeniden yerini aldı. Günler öncesinde Karboğazı’na gelerek çadırını kuran vatandaşlar da, şöleni kutlamak için gelen vatandaşlarda Zafer Şöleni’nden mutlu ayrıldı.

Ecdada vefa örneği sergileyerek yıllar öncesinde verilen mücadelenin sonucu olan zaferi kutlamaya gelen vatandaşlar hem doğanın tadını çıkardı hem de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik sayesinde eğlenceli bir hafta sonu geçirdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.