Başkent’e Ünlü Yağmuru!

Etimesgut Belediyesi’nin bu yıl 15’incisini düzenleyeceği geleneksel Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, birbirinden ünlü pek çok sanatçıyı ağırlayacak. Festival kapsamında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de belediye tarafından yapılan 35 tesisin açılışını yapacak.

Etimesgut Belediyesi’nin bu yıl 15.’sini düzenleyeceği geleneksel Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, 31 Ağustos Cuma günü başlıyor. Her gün birbirinden ünlü sanatçıların hayranlarıyla buluşacağı festivalin açılışında Serdar Ortaç sahne alacak. 9 Eylül’de sona erecek festival, Cuma günü saat 16:00’da Piyade Mahallesi Emirler Salı Pazarı’ndan, Türk Beyleri Kent Meydanı’na kadar sürecek geleneksel kortej yürüyüşüyle başlayacak. Festivalin ilk gününde, Ankara Etimesgutlular Derneği, Samsunlular Derneği, Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) etkinlikleri yer alacak.

BAHÇELİ AÇILIŞ YAPACAK

Ayrıca, festivalin ilk gününde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Etimesgut Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 35 tesisin açılışı yapacak ve 6 tesisin de temelini atacak. Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, Güzelkent Aile Yaşam, Eğitim, Spor ve Sağlık Merkezi, Ahi Elvan Aile Yaşam, Eğitim ve Spor Merkezi, Atatürk Meydanı, Müftlük Binası, spor merkezleri, pazaryeri, parklar, hatıra ormanları, cami ve anıt mezarların yer aldığı 35 dev eserin açılışını yapılacak. Türk Tarih Parkı, spor kompleksleri cami ve pazar yerinin olduğu 6 tesisin temeli atılacak. Toplu açılış ve temel atma töreni, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından gerçekleştirilecek.

KAPANIŞI MURAT BOZ YAPACAK

Türk dünyası ve Anadolu illerinin buluştuğu, Türk kültür ve sanatının tüm yönleriyle sergilendiği festivalde, ülkenin yetiştirdiği sanatçılar da konser verecek. Kültür ve sanat etkinliklerinin ardından 10 gün boyunca konser programları yer alacak. 31 Ağustos Cuma günü Serdar Ortaç, 2. gün Gökhan Özen, 3. gün Serkan Kaya, 4. gün Yıldız Tilbe, 5. gün Sertab Erener, 6. gün Ahmet Şafak ve Hüseyin Kağıt, 7. gün Zara, 8. gün Alişan ve final akşamı ise Murat Boz başkentlilerle buluşacak.

ENVER DEMİREL’DEN DAVET

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, tüm başkentlileri festivale davet etti. Demirel, bu yıl 15.’sini düzenleyecekleri festivalin birliği ve beraberliği pekiştirdiğini belirterek,n “Festivalimizle, asırların birikimiyle oluşturduğumuz kendi kültürümüze, örfümüze, adetimize, ananemize sahip çıkıyoruz, gelecek nesillere aktarıyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi yeniden hatırlıyoruz, hatırlatıyoruz. Her yıl kardeşliğimize yeni halkalar ekliyoruz. Türk Devlet ve akraba topluluklarımızı ilçemizde ağırlıyor, kültürlerine, sanatlarına ayna tutuyoruz. Hemşehri derneklerimizin etkinlikleriyle Anadolu kültürünü Türk dünyasıyla buluşturuyoruz. 31 Ağustos tarihinde başlayacak festivalimizin açılışında, içerisinde yaşam merkezleri, spor tesisleri, kapalı pazar yerleri, park ve ormanlar, cami ve türbelerin olduğu eserlerimizi hizmete açacağız, yeni tesislerimizin de temelini atacağız. 10 gün 10 gece sürecek festivalimiz ile, açılış ve temel atma törenimize tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.