MHP tek başına iktidar

alanya-1Yerel seçimlerin ardından 37 üyeli (MHP 18, AKP 12, CHP 7) Alanya Belediye Meclisi, dün ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Başkan Adem Murat Yücel başkanlığındaki mecliste gizli oyla yapılan başkan vekilleri, katip üyeleri, encümen üyelerinin seçimlerinde büyük çoğunluğu elinde bulunduran MHP’nin önerileri kabul edildi. 5 üyeli komisyonlarda ise MHP 3, CHP ve AKP birer üye görev aldı.

30 Mart yerel seçimlerin ardından Alanya Belediye Meclisi ilk toplantısını dün gerçekleştirdi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığındaki toplantıda 37 meclis üyesinin tamamı katıldı. Ak Parti ve CHP grubu saat 10.00’da başlayacak meclise daha önceden gelirken MHP grubu daha sonra geldi. Meclis oturumunu açan Başkan Yücel, ilk meclisin hayırlara vesile olmasını dileyerek bir konuşma yaptı. Yücel, “30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler seçimlerini müteakip halkımızın büyük çoğunluğu ve teveccühü ile bizleri bu göreve layık görmüştür. Bizler de bu görevi kutsal bilip, Alanya’yı daha iyi ileri bir noktaya taşımak için hep birlikte çalışacağız. Tüm siyasi partilerden halkın oylarını alarak buraya seçilen, temsil görevi verilen tüm meclis üyesi arkadaşlarımın görevlerini tebrik eder, Alanya için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘SİYASİ KİMLİKLERİ ÇIKARTARARAK YÖNETECEĞİZ’
6360 sayılı yasa gereği, tüm belde belediye başkanlıkları kaldırılmış, köyler mahalleye dönüştürülmüş, dolayısıyla belediyenin görev ve yetki alanının genişlediğine vurgu yapan Yücel, “Yeni seçilen meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte siyasi kimliklerimizi çıkartarak büyük Alanya’yı hep birlikte yöneteceğiz. Sizlerin görüş, öneri ve projeleriniz bize ışık tutacaktır. İlk meclisimizin Alanyamıza, halkımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim” diye konuştu. Kâtip üyeliğine geçici olarak meclisin en genç üyeleri olan CHP’li Gökhan Sipahioğlu, Ak Partili Gökçen Nazifoğlu getirildi. Yücel’in konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin birinci maddesine 5893 sayılı Belediye Kanunu’nun 19. Maddesi gereğince gizli oylama ile 1. ve 2. Başkan Vekili seçimi yapıldı. Parti grupları başkan vekillikleri için önerilerde bulundu.

MHP’NİN BÜTÜN ÖNERİLERİ KABUL EDİLDİ
Ak Parti Grubu Emin Hatipoğlu, Erol Fazlıoğlu; CHP Grubu Mustafa Aras, Nefise Develioğlu Şenli; MHP Grubu Fahri Baysal, Kerim Ertekin’i önerdi. Yapılan gizli oylama sonucu her grup kendi üyelerine oy verdi ve 7 ve 12’e oya karşın 19 oy ile MHP’nin önerisi kabul edildi. Buna göre 1. Başkan vekili Fahri Baysal, 2. Başkan Vekili Kerim Ertekin oldu. Gündemin ikinci maddesinde de katip üyeliklerin seçimi yapıldı. Ak Parti Grubu Gökçen Nazifoğlu, Arif Tok; CHP Grubu Gökhan Sipahioğlu, Eray Erdem; MHP Grubu Mustafa Toksöz, Garip Kodal önerildi. Yapılan gizli oylama sonucu Mustafa Toksöz ve Garip Kodal Asil Katip Üyesi, Tunahan Kasapoğlu ve Mehmet Ali Tekin ise yedek üye olarak seçildi. Üç Encümen Üyeliği için Ak Parti Grubu Yusuf Hastürk, Mustafa Keşoğlu ve Ertuğrul Akay; CHP Grubu Mehmet Kural, Mustafa Aras, Nefise Develioğlu Şenli, MHP Grubu Abdullah Öztürk, Adem Er, Tunahan Kasapoğlu’nu önerdi. Yapılan gizli oylamada MHP’nin önerisi kabul edildi.

KOMİSYONLARDA MHP 3, AKP 1, CHP 1
5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 24. Maddesi gereği İhtisas Komisyonlarında görev yapacak üye sayısı 5, görev süresi de 1 yıl olarak oybirliği ile belirlendi. Plan ve Bütçe Komisyonu ve İmar Komisyonu seçimine geçildi. Nispi temsile göre belirlenen komisyonlarda MHP 3, Ak Parti 1, CHP 1 üye ile bulundurdu. Buna göre Plan ve Bütçe Komisyonu’na MHP’li Kerim Ertekin, Celal Taşkın, Hasan Basar, CHP’li Mustafa Aras, Ak Partili Alper Birer oybirliği ile seçildi. İmar Komisyonu’na ise MHP’li Melike Nazifoğlu, Mehmet Ali Tekin, Mehmet Kula; Ak Partili Kerim Başkaptan; CHP’li Erkan Demirci oybirliği ile kabul edildi. Alanya Belediye Başkanlığı’nın 1 Ocak – 31 Aralık 2013 arasındaki Faaliyet Raporu oylamaya sunuldu. Başkan Yücel, bir dönem önce çalışan Başkan Hasan Sipahioğlu ve encümen, meclis üyelerinin faaliyetleri olan rapor hakkında gruplara söz hakkı verdi. Ak Parti adına konuşan Kerim Başkaptan yapılan faaliyetlerin olumlu bulduğunu belirtti ve teşekkür etti.

SİPAHİOĞLU’NUN FAALİYETİNE ONAY VERİLDİ
CHP grubu adına konuşan Erdoğan Toktaş, “Faaliyet raporu dün saat 11.00 sularında tarafımıza tebliğ edilmiştir. Çok kısa olarak inceleme fırsatı bulduk. Biz bu sebeple bu oylama da çekimser kalacağız” dedi. MHP grubu adına Mustafa Tuna, çalışmalara katkı sağlayanlara teşekkür ederek yaptıkları incelemelerde olumsuz bir şey görmediklerini söyledi. Başkan Yücel, “Yapılanlar için çok teşekkür ediyoruz. Biz daha iyi çalışacağımız inancı içerisindeyim. Ama bu faaliyet raporunu ben de kabul ediyorum. Kendim de belediyecilik yaptığım için imkânlarımız bu kadardı” diyerek raporu oylamaya sundu. CHP’lilerin çekimser kaldığı rapor, MHP ve Ak Parti’nin oyları ile kabul edildi. Tarihi Kentler Birliği’ne Asil Üye olarak MHP’li Hasan Özdemir, Yedek Üye olarak CHP’li Gökhan Sipahioğlu seçildi. Oylamada ise CHP’li ve MHP’liler kabul ederken Ak Partililer çekimser kaldı. Akdeniz Belediyeler Birliği’ne ise Asil Üye olarak MHP’li Ali Uğur, Yedek Üye Ak Partili Mehmet Şenli seçildi. Karar oybirliği ile kabul edildi. 6183 sayılı kanunun 9. Maddesi gereğince borçlu mükelleflerin gayri menkullerinin satışı için oluşturulacak komisyonda görev alacak MHP’li Hasan Özdemir asil, Melike Nazifoğlu ise yedek üye olarak seçildi.

MECLİS SALI GÜNLERİ SAAT 14.00’DA
Gündem maddelerin görüşülmesinin ardından meclis toplantı günü ve saati belirlendi. Buna göre meclis her ayın ilk Salı günü saat 14.00’da yapılacak. Dilek ve temenniler bölümünde Ak Partili Başkaptan, yeni yönetimle yapılanmanın nasıl yapılacağı konusunda ilerleyen günlerde kamuoyuna bilgi verilmesini istedi. CHP’li Toktaş ise geçmiş dönemde belediye meclisinin yok sayıldığını söyleyerek yeni meclisin yönetime ortak olmasını temenni etti. MHP’li Tuna, parti ayrımı yapmaksızın 37 meclis üyesinin hep birlikte Alanya için hareket etmesini diledi. Gündem dışı önerilerin ardından Belediye Başkanı Adem Murat Yücel bir konuşma yaparak, “Alınan kararların büyük Alanya’ya hayırlı olmasını diler, katılan tüm meclis üyelerine, misafirlere, basına ve belediye personeline teşekkür ederim” dedi. Gelecek meclisin 6 Mayıs Salı Saat 14.00’te yapılmasını karar verilerek toplantı kapatıldı.

Meclis Başkan Vekillikleri
1. Başkan Vekili Fahri Baysal
2.Başkan Vekili Kerim Ertekin

Meclis Katip Üyeleri:
Mustafa Toksöz
Garip Kodal

Encümen Üyelikleri:
Abdullah Öztürk
Tunahan Kasapoğlu
Adem Er

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelikleri:
Kerim Ertekin
Hasan Basar
Celal Taşkın
Alper Birer
Mustafa Aras

İmar Komisyonu Üyelikleri:
Mehmet Ali Tekin
Mehmet Kula
Melike Nazifoğlu
Kerim Başkaptan
Erkan Demirci

Tarihi Kentler Birliği Üyeliği:
Hasan Özdemir

Akdeniz Belediyeler Birliği Üyeliği:
Ali Uğur

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.