YEREL SEÇİMDE DE CUMHUR İTTİFAKI

AKP’den MHP’nin teklifine yeşil ışık

Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, “Millet, ittifakı sevdi. Yerel seçimde de devam etmesi normal” dedi

AKP ve MHP, 24 Haziran seçimlerine Cumhur İttifakı olarak girmiş ve yüzde 52 oy almıştı. Bahçeli, martta yapılacak yerel seçimler için de ittifak önermişti. AKP’li Özhaseki, “Asla soğuk değiliz” dedi.

Mehmet Özhaseki, “MHP ile Cumhur İttifakı’na gittik. Millet bunu sevdi ve tuttu Bunun yerel seçimlerde de devam etmesi kadar normal bir şey olamaz” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CNN Türk canlı yayınında yerel seçim ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özhaseki, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ittifak açıklamalarına ilişkin, “MHP ile Cumhur İttifakı’na gittik. Millet bunu sevdi ve tuttu. Bunun yerel seçimlerde de devam etmesi kadar normal bir şey olamaz. Ama nasıl olacağı, nasıl anlaşılacağı o kadar zor ki yerel seçimlerde. Asla soğuk değiliz çünkü Cumhur İttifakı’nın doğru olduğuna inandık. Sonuna kadar savunduk, aynı ittifakın Meclis’te devam edeceğini ileride görürsünüz. Bunun yerel seçimlerde de devam etmesi kadar olağan bir şey olamaz” dedi.

AF TEKLİFİ GELİRSE DEĞERLENDİRİLİR

MHP’nin af teklifine ilişkin bir soru üzerine ise Özhaseki, teklifin içeriği ve kapsamının görülmesi gerektiğini ifade ederek, “Teklif gelirse zannederim değerlendirilir. Bu konuda bir şey söylemek erken olur çünkü bir şey görmedik daha. Sadece af kapsamının ismi var konuşuluyor. İçeriğinin ne olduğunu gördükten sonra biz de tartışırız. Cumhurbaşkanımızın da tavrı ile birlikte hep birlikte savunuruz” açıklamasında bulundu. Hakime TORUN (DHA)

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.