CHP’li Tarık Cengiz: Sizden geçmişin hatırına oy ve destek istiyorum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Tarık Cengiz, Atakum, İlkadım ve Canik ilçeleri köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Cengiz, milletvekilliği yaptığı dönemlerde Samsun’un köylerini tek tek gezdiğini ve her türlü eksikliklerinin giderilmesi için elinden gelen çalışmayı yaptığını söyledi. Cengiz, “Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Sizden geçmişin hatırına destek istiyorum.” dedi.

Fuariçi Derya Düğün Salonu’nda düzenlenen kahvaltılı programa çok sayıda mahalle ve köy muhtarı katıldı. Kahvaltının sonunda konuşan başkan adayı Tarık Cengiz, milletvekilliği döneminde yaptığı hizmetlere dikkat çekti. Tarık Cengiz, yeni yasanın getirdiklerinden söz ederek, “Artık İl Özel İdaresi yok, Köy Hizmetleri yok varsa yoksa Büyükşehir Belediyesi var. Altyapı, su, kanalizasyon, yol yatırımları ile büyükşehir belediyesi ilgilenecektir. Ben isterim ki bu sorunlarla ilgilenecek birini başkan seçin. Bana fırsat verin, yetki verin ki ben başaracağıma inanıyorum.” dedi. Samsun’un merkez ilçelerine ait köyleri bir bir sayan Cengiz, bu köylere diğer başkan adaylarının bırakın gitmeyi isimlerini dahi bilmeyeceğini iddia etti. “Milletvekilliğim boyunca sizlerin sorunları ile nasıl ilgilendiğimi biliyorsunuz. Şimdi bir hatırım varsa onu almaya geldim.” diyen Tarık Cengiz, “Sizden sadece oy istemiyorum, beni anlatmanızı da istiyorum. Çevrenizde ‘bu adam sözünün eridir, verdiği sözü yerine getirmiştir’ demenizi istiyorum.” şeklinde konuştu. Samsun’un sorunlarını bildiğini aktaran Cengiz, dolmuşçuların, ilçelerden gelen minibüsçülerin ve vatandaşın büyük sorunları bulunduğunu aktardı. “Gebi köyünden gelen bir vatandaşımız evinde ürettiği tereyağını modern pazara getirmekte büyük sıkıntı çekiyor.” diye konuşan Cengiz şöyle devam etti: “Belki bazılarınız buraya geldiğiniz için baskı görecek, tehdit alacak. Ben sizlere güveniyorum, birlikte hareket edersek aşamayacağımız sorun yok. Diğer başkan adayları köyleri ve köylümüzün çektiği sıkıntıları bilmez.”

31 MART’TA TURNİKELER SÖKÜLECEK
Seçimleri kazandıkları günün ertesinde belediyenin kapısındaki turnikeleri kaldırma sözü veren Tarık Cengiz, başkan ile vatandaş arasındaki duvarları kaldıracağı vaadinde bulundu. Yine belediyede çalışan bin 800 taşeron işçiye sendika hakkı vereceğini önü süren Cengiz, köylerin imar sorunlarından işsizlik sorununa kadar her türlü sıkıntısına yönelik projelerinin bulunduğunu dile getirdi.
Programda söz alan muhtarlar ise Tarık Cengiz’i yıllardır tanıdıklarını ve verdiği sözlerin arkasında duran bir kişi olduğunu ifade etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.