Belediye Başkanımız Cafer Özdemir Yapımı Devam Eden Çevre Yolu İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Belediye Başkanımız Cafer Özdemir, yapımı devam eden Amasya çevre yolu inşaatında incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. Karayolları Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çevre yolu inşaatı gezisinde Vali Dr. Osman Varol, Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, Karayolları 72. Şube Şefi Nuh Atik, müteahhit firmanın yetkilileri ve basın mensupları yer aldı.

İncelemeler kapsamında çevre yolu güzergâhında bulunan viyadük ve tünel inşaatlarını gezerek Karayolları Bölge Müdürlüğü ve yüklenici firma yetkililerinden detaylı bilgiler alan Belediye Başkanımız Cafer Özdemir, yaptığı açıklamada projenin tamamlanmasıyla trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağının, özellikle de şehir merkezinde yaşanan problemlerin çözüme kavuşacağının ve şehir içi trafiğinin de nefes alacağının altını çizdi.

İlimizin en büyük projelerinden biri olan çevre yolu projesinin tamamlanması ile birlikte Suluova-Amasya yolundan ayrılıp, Amasya’nın güneybatısından Amasya-Turhal yoluna bağlanacak. 11.3 km uzunluğundaki çevre yolu projesinin bünyesinde 720 metre ve 370 metre uzunluğunda iki ayrı çift tüp tünel, 4 ayrı viyadük, 3 adet köprülü kavşak, 3 hemzemin kavşak ve onlarca sanat yapısı bulunuyor. Şehir geçişinde yaklaşık yarım saat süren 13,5 km’lik mesafe 2 km kısalarak tıkanan mahalli ve transit trafik rahatlayacak. Beraber seyahat süresi yaklaşık 7-8 dakika civarında olacak. Bu sebeple trafik güvenliği ve konforu artacak, akaryakıt, bakım-onarım maliyetleri, egzoz gazı salınımı azalacak ve zamandan tasarruf sağlanacaktır.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.