ERDEMLİ BELEDİYESİNE AİT KUMKUYU OPET PETROL FAALİYETE GEÇTİ

Erdemli Belediyesince yapılan açıklamada, 6360 sayılı büyük şehir kanunla Erdemli Belediyesine geçen Kumkuyu Opet Petrolün hizmete başladığı bildirildi. Erdemli Belediyesine ekonomik açıdan büyük katkı sunması beklenen petrol, yapılan tadilatla ve çevre düzeni ile birlikte Mart 2015 tarihi itibariyle vatandaşlara hizmet sunmaya başladı.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’ye daha fazla hizmet edebilme çalışmaları çerçevesinde,emek harcanarak yapılmış hiçbir işletmenin atıl durumda bırakılmaması gerektiğini söyledi. Tollu, bu amaçla petrol tesisinin hizmete başladığını ve kaliteli bir hizmet anlayışıyla hareket edileceğinin altını çizdi.

Kumkuyu Opet petrol hizmete açıldı. Erdemli Belediyesi tarafından işletime açılan petrolle ilgili olarak belediye yetkililerinden alınan bilgilere göre, şimdilik günde ortalama 350-400 aracın yakıt aldığı ve bu sayının daha da artmasının beklendiği öğrenildi. Milli sermaye kullanılarak ve emek harcanarak yapılmış hiçbir işletmenin atıl durumda kalmasına müsaade etmeyeceklerini söyleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise “dışa bağımlı olmaktansa,Erdemli’nin geleceğine de yatırım yapmak için atıl durumdaki işletmeleri faaliyete geçirerek hem tasarruf yapıyoruz, hem de belediye bütçesine katkı sağlıyoruz. Ekonomik açıdan ne kadar güçlü olursak, Allah’ın izniyle Erdemli’mize o kadar çok hizmet etme imkanına kavuşuruz” dedi.
Yeni Büyükşehir yasası ile birlikte hizmet alanlarının genişlediğine dikkat çeken Tollu, bunun yanı sıra bir çok gelir kaleminin de Büyükşehire geçtiğini vurguladı. Belediye olarak şimdiye kadar yaptıkları yatırımlar neticesinde her yere hizmet götürebilecek kapasitede olduklarını belirten Tollu, ancak giden gelir kalemlerinin yerine yeni gelir kaynaklarının bulunması adına atıl durumda bulunan şantiye ve işletmelerin hizmet üretimine başlatıldığının altını çizerek ve bu işletmelerin Erdemli’ye hayırlı uğurlu olmasını dileyerek sözlerini noktaladı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.