Bakan Yılmaz: Kimi faydalı görüyorsanız ona destek verin

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Karlıova ilçesinde partililerle kahvaltı yaptı. Kahvaltı esnasında partililere hitap eden Bakan Yılmaz, ”Halkımız kimi faydalı görüyorsa, kimi Türkiye için, Bingöl için, Karlıova için faydalı görüyorsa ona destek versin.” dedi.

Oy verecek kişilerin; aklıyla, vicdanıyla hareket ederek kimi faydalı görüyorsa ona destek olunması gerektiğini belirten Bakan Yılmaz, ”Hiç kimse de halkın bu tercihine dokunmasın karışmasın. Bazı partiler, bazı anlayışlar halk kendilerine oy verince iyi diyorlar, ama halk oy vermeyince bakıyorsunuz halka, millete olmadık laflar söylüyorlar, aşağılıyorlar. Bir takım hakaretlerde bulunuyorlar. Aslında bu halka saygı duymamak demektir. Halkın kararlarına saygı duymamak demek. Bizim böyle bir anlayışımız yok. Biz şuna inanıyoruz. Halk neye karar verirse doğrusu odur diyoruz. Halkın çoğunluğu nerede duruyorsa, bize ne diyorsa biz ona göre hareket ederiz diyorum. Eğer halk bize oy vermiyorsa sorun halkta değildir, sorun bizdedir. Biz kendimizi değiştirmeli, düzeltmeliyiz. Ama bazıları diyor ki halk kendini düzeltsin. Bizim böyle bir anlayışımız yok. Bizim esas aldığımız halktır, millettir. AK Parti, millete dayalı bir partidir. Milletin değerlerine dayalı bir partidir ve böyle olmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Kuzey Irak’taki Kürt yönetimi ile ticari bir takım çalışmalar yaptıklarını aktaran Bakan Yılmaz, şunları ifade etti: ”Oradaki petrol inşallah Türkiye kanalı ile dünya piyasalarına sevk edilmiş olacak. Bunun bütün hepimiz için faydası var. Hem onlar için hem de Türkiye için faydalı. Biz niye kavga edelim, niye birbirimizle didişelim, birlik beraberlik içinde refahımızı büyütelim, ekmeğimizi büyütelim. Daha müreffeh bir toplum olalım. Dünyada daha güçlü bir ülke olalım ve bunun yolu da yöntemi de belli. Tarihte de bu işlerin nasıl olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla Türkiye, inşallah bölgesindeki bütün ülkelerle güzel ilişkiler kurarak hem onların gelişmesine katkıda bulunacak, hem de kendisi de daha büyüyecek gelişecek.”

İnançlı insanlara çok sıkıntılı zamanların yaşatıldığını belirten Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “İnsanlar kız çocuklarını üniversiteye gönderemediler. Eğitim hakkı elinden alındı kız çocuklarının. Ama bu dönemde bırakın üniversiteleri, devlet üniversiteleri, artık devlet dairelerinde, kamuda bile, başörtüsü ile inancını yaşamak isteyen inancıyla gidiyor, her türlü özgürlüğe sahip, her türlü rahatlığa sahip, bunlar geçmişte yoktu maalesef. Çok şükür şu anda bu aşamaya gelmiş durumdayız. Alevi vatandaşlarımızın sıkıntılarıyla ilgileniyoruz. Roman vatandaşlarımızın sıkıntılarıyla ilgileniyoruz, çünkü biz şuna inanıyoruz; bu topraklar üzerinde olan herkes bizim için eşittir. Herkesin diline saygılıyız inancına saygılıyız yaşam tarzına saygılıyız biz bir arada yaşamak zorundayız. Herkes kendi farklılığını korur ve buna saygı duyarız. Ama biz hiçbir zaman kimlik siyaseti de yapmayız. Kimliklere saygı duyarız, herkesin kendi kimliğini en güzel şekilde yaşaması için uygun ortamı oluştururuz, ama kimlik siyaseti yapmayız.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.