Didim’de Aydınlatmalar Güneş Enerjisi ile Olacak

20140105_didim-de-aydinlatmalar-gunes-enerjisi-sayesinde-olacak-kDidim Belediyesi güneş enerjisinden faydalanmayı sürdürüyor. Cumhuriyet Meydanının konulacak güneş panelleriyle kendi enerjisini üreteceğinin duyurulmasının ardından, Belediye tarafından şehir merkezinde yeni açılan ve trafiğe kapalı yaya yollarındaki aydınlatmalardan güneş enerjisi sayesinde kendi elektriğini üretecek.

Didim Belediyesi güneş enerjisinden faydalanmayı sürdürüyor. Didim Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Meydanın kurulacak güneş panelleriyle kendi elektriğini kendisinin üreteceğini duyuran Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Meydanının elektrik üretiminin kendisinin karşılanması noktasında çalışmalar yaptıklarını söylemişti.

Didim Belediyesinin bu noktada şehir merkezinde Sevgi yoluna alternatif olarak Cumhuriyet Mahallesinde açmış olduğu trafiğe kapalı 2 yaya yolu hizmet vermeye başlarken İş bankasının yanından geçen yaya yolunun aydınlatılması işleminin de güneş enerjisi sayesine yapılacağı görüldü. Yaya yoluna konulan aydınlatma direklerinin her birine bir panel konulduğu görülürken, güneş enerjisinden yararlanılması noktasında başlatılan bu çalışmanın da halk tarafından takdir edildiği de gözlemlendi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.