İşte örnek belediye

“Bir belediye, istihdam ve ekonomiye nasıl katkıda bulunabilir?” sorusunun cevabı Esenler’de. Belediyenin 8 yıl önce hayata geçirdiği Kariyer Merkezi ile 40 bin kişi işe başladı. İlçedeki tekstil atölyelerinin kendi alanlarında uzmanlaşmaları sağlanırken, en önemli adım da bakkallar için atıldı. Tek çatı altında tek markada toplanacak olan bakkallar, bin kurumluk zincire dönüşecek.

Başkan Mehmet Tevfik Göksu, belediyenin dikkat çeken projelerini Yeni Şafak’a anlattı.

Esenler Belediyesi, yerel kalkınma hamlesiyle öne çıktı. Belediye, bu alanda hayata geçirdiği projelerin ardından bölge halkına da yeni istihdam alanları oluşturdu. Başkan Mehmet Tevfik Göksu, belediyenin dikkat çeken projelerini Yeni Şafak’a anlattı. Vatandaşların ihtiyaçları karşısında çalışma yürütülmesi ve insan hayatına dokunulması gerektiğini belirten Göksü, refah ve hayat kalitesini arttırmak için büyük gayret sarfettiklerini söyledi.

40 BİN KİŞİ İŞBAŞI YAPTI
Türkiye’de ilk defa Esenler Belediyesi tarafından uygulamaya geçirilen “Kariyer Merkezi”, 8 yılda 40 bin kişiye istihdam sağladı. İş arayan ile işvereni ortak çatı altında buluşturduklarını söyleyen Başkan Göksu, “İlk etapta 40 firmayla işveren havuzu oluşturuldu. Çıktığımız bu yolda şu anki şirket sayısı 250’yi geçti. İstihdam hareketine Türkiye’nin önde gelen firmaları da katıldı. Firmalar her hafta ortalama 300 kişiyle mülakat gerçekleştirdi” dedi.

TEKSTİLDE ATILIM DÖNEMİ
İlçe sınırları içinde tekstil sektöründe çalışan kişi sayısının çokluğuna vurgu yapan Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, “Esenler’de ortalama 3 bin 500 tekstil atölyesi bulunuyor. Fiziki alanlarda ciddi sorunlar var. Bu firmaların 40 bin çalışanı bulunuyor. Ortalama 200 bin insan bu sektörden geçimini sağlıyor. İstanbul Kalkınma Ajansı ile 3 yıldır bir proje üzerinde çalıştık ve projemiz onaylandı. Bu kapsamda Esenler’deki tüm tekstil atölyelerini kısım kısım ayırdık” diye konuştu.

ESENLER MARKALAŞACAK
Projenin detaylarından bahseden Göksu, “Bir tekstil atölyesine giriyoruz. O kurumdaki bütün fiziki şartları iyileştiriyoruz. Daha sonra bu kurumlarda çalışan ne kadar vatandaşımız varsa uzmanlaştıracağız” dedi. İşletmelerin dünyanın çok önemli markalarına üretim sağladığını belirten Göksu, şöyle konuştu: “Biz bu kurumlara uluslararası alanda kalite belgesi çıkartacağız. Kurumlar uluslararası pazar ve fuarlarda boy gösterebilir hale erişecek. Esenler marka haline gelecek.”

BAKKALLAR ZİNCİRE DÖNÜŞÜYOR
Belediyenin bakkallarla ilgili projesi ise adından sıkça söz ettirecek cinsten. Bakkalların yaşatılması gerektiğini söyleyen Başkan Göksu, “Zincir marketlerle rekabet etmekte zorlanıyorlar. Esnafımızla görüştük ve sektörü diri tutmak için bir karar aldık. Bin bakkalı tek çatı altında, tek marka halinde toplayacağız. Bakkallar, bin kurumdan oluşan zincir filoya dönüşecek. Onların birtakım lojistik ihtiyaçlarını da biz tedarik edeceğiz” dedi.

Evler takip altında
Kariyer Merkezi’nin kent ekonomisine ciddi katkı sağladığını belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, her evin bilgilerinin yer alacağı bir yazılım üzerinde çalıştıklarını söyledi. Göksu, “Bu sayede bir hanede bulunan kişilerin hiçbiri çalışmıyorsa, o haneden bize sinyal gelecek. O haneye anında müdahale edilerek aileden bir kişiye iş imkanı sunulacak” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.