Başkan Tuna’dan kadınlara destek sözü

MERSİN’de Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, “Kadınlarımızın attığı her adımda yanlarında olmayı sürdüreceğimizi, her türlü hak ve hürriyetlerini koruyacağımızın teminatını veriyoruz” dedi.

Başkan Tuna, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 84’üncü yıldönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Türk kadınının tarih boyunca saygın ve etkin bir konumda olduğunun altını çizen Tuna, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; ‘Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkan, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur’ sözüyle Türk kadınına hayatın her alanında erkeklerle eşit olma yolunu açmıştır. Türkiye’nin demokratikleşmesinin en önemli adımlarından birisi de kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesidir. Biz de çıktığımız bu yolda, dün olduğu gibi bugün ve yarın da kadınlarımızın attığı her adımda yanlarında olmayı sürdüreceğimizi, her türlü hak ve hürriyetlerini koruyacağımız gibi yaptığımız tüm projelerde yine birlikte hareket edeceğimizin teminatını veriyoruz” dedi.

Tuna, kadınların hayatın her alanında daha güçlü bir şekilde yer almasını da diledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.