Etimesgut’ta Hastaneye hayır

etimesgut-etipark1Mülkiyeti Etimesgut Belediyesi’ne ait Eti-Park’ı, Başkent ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Etimesgut Belediyesi’nden hastane ve fakülte yapmak için istedi. Devri içeren komisyon raporu Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Talebe MHP’li meclis üyeleri ‘Evet’ derken; AK Partili ve CHP’li üyeler ‘Hayır’ oyu verdi. Etimesgut’a hastane yapımı AK Partili ve CHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi.

Etimesgut Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısı Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel başkanlığında yapıldı. Toplantıda, ‘Eti-Park İş Merkezi’nin THK Üniversitesi ile Başkent Üniversitesi’ne, fakülte ve hastane kurulumu için devrini içeren Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Raporu’ görüşüldü. Rapor hakkında görüş bildiren CHP’li ve AK Partili üyeler, devir için İçişleri Bakanlığı ve diğer ilgili kurumlardan görüş alınması gerektiğine vurgu yaparak, komisyon raporunda da aynı ifadelerle muhalefet şerhi düştüklerini hatırlattılar.

DEMİREL, 15 AY BOŞUNA BEKLEMİŞ OLDUK

Başkan Enver Demirel, muhalefetin eleştirilerine cevap vererek, “Topu taca atmayın. Ya hizmetten yana olun, ya da açıkça hayır deyin” diye konuştu. İlgili kurumlardan görüş almaktan kaçınmadıklarının altını çizen Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önce Bilge Üniversitesi burayı hastane yapmak için bizden istedi. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nden onay istedik. Bizi tam 15 ay beklettikten sonra talep eden kurumun kamu tüzel kişiliği olmadığı gerekçesiyle red cevabı aldık. Sonra Sağlık Bakanlığı talep etti. Devletimize güvendik, meclisimizden onay alarak 25 yıllığına bakanlığımıza hastane yapımı için tahsis ettik. Bakanlık da 15 ay sonra “pardon” diyerek hastane yapımından vazgeçip binayı iade etti. Protokolü tek taraflı iptal etti. Bizi yaklaşık 3 yıl oyaladınız. Şimdi yine görüş alalım diyorsunuz. Bizden talep eden iki üniversite de kamu tüzel kişiliği olan kurumlardır. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75/d maddesi gayet açıktır. Bu devir hukuken mümkündür. Hukuk İşleri Müdürlüğümüzün görüşü var. Eğer diyorsanız ki ‘ilgili kurumlardan görüş talep edelim”, elbette onu da yaparız. Devir sürecinde biz yine ilgili kurumlardan görüş alırız. Bizim amacımız Etimesgut’a hizmet etmek, güzel bir hastane kazandırmaktır”.

ETİMESGUT’UN MALINA SAHİP ÇIKTIM

Muhalefet meclis üyeleri, Demirel’e, ‘Eti-Park AVM ve İş Merkezi inşaatını neden durdurdunuz?’ eleştirisini de yönelttiler. Demirel de meclis kürsüsünden ihaledeki paylaşımı gösteren tabloyu göstererek, “Ben Etimesgut’un malına sahip çıktım. Burada belediye ve halkın aleyhine bir paylaşım söz konusuydu. Danıştay da bizi haklı gördü ve merkezin yapımını durdurdu. Bende Eti-Park’ın mülkiyetini yüklenici firmadan alarak belediyeye kazandırdım. Şimdi de burayı ilçenin menfaatine yönelik hastane ve üniversite yapmak istiyorum ama siz engel oluyorsunuz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından komisyon raporu oylandı. Rapora MHP’li üyeler evet oyu verirken, CHP’li ve AK’li üyeler hayır oyu verdi. Rapor oy çokluğuyla reddedildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.